Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

˝Nagyon brutál volt˝ - Részegen csapódott a garázsba

Sándorfalva - Ittasan száguldozott Sándorfalva utcáin egy 35 éves helyi férfi, aki végül Seatjával nagy sebességgel egy családi ház garázsának csapódott. A férfit a tűzoltók vágták ki a roncsból.
 Gyorsan, ittasan, öv nélkül

– A helyszíni szemle adatai szerint a 35 éves sándorfalvi férfi a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedett, a biztonsági övet nem kapcsolta be. A mentők nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel vitték a kórházba. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök elvették a jogosítványát – tájékoztatott Szenti Szabolcs őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Nagyon brutál volt. Iszonyú nagy csattanást hallottam. Nem tudom mihez hasonlítani. Akkora erővel ütközött a falnak a kocsi, hogy kitolta a lábazatát – mesélte tegnap Kormos Csaba garázsuk előtt.

– Tizenkilenc éve lakunk itt, de ilyen még nem történt – mutatott az egyik váltódarabra Kormos Csaba. Kormosék garázsába vasárnap éjjel hajtott bele egy autós a sándorfalvi Mátyás király utcában.

– Pont itt szoktak játszani a gyerekek, de szerencsére akkor már bent voltak – kapcsolódott be a beszélgetésbe Kormos Csabáné. Az asszony úgy írta le az ütközéssel járó zajokat, mintha bomba robbant volna. A csattanás előtt fékcsikorgást is hallottak.

A Mátyás király utcára – és Kormosék házára – merőleges Árpád utca felől érkezett a piros színű Seat Ibiza GTI. Nagyon gyorsan jöhetett, mert legalább harminc-negyven méteres féknyomot hagyott. A fal is megrepedt, a téglák a tulajdonos bent álló autójára hullottak. Azt mondták, a biztosító szakembereit várják, de szerintük milliós nagyságrendű a kár. Valószínűleg nemcsak a falat, hanem a tetőszerkezetet is meg kell bontani, hogy helyreállítsák az épületet.

A helyszínt még hétfőn is törmelék borította. A kifolyt olajra homokot szórtak.

Részegen hajtott bele a garázsba. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A szemtanúk szerint a száguldozó Seatot egy utcával feljebb észrevette egy rendőrjárőr, de mire utána fordult, a kocsi már nagy sebességgel becsapódott a garázsba. Kormos Csaba szerint ennek köszönhető, hogy rendkívül gyorsan kiértek a helyszínre előbb a rendőrök, majd a tűzoltók és a mentők.

A férfi becsúszott és beszorult a kormány alá, a pedálok közé. A családi ház tulajdonosa szerint „hatalmas ütést kaphatott", a fejének lenyomata látszott a szélvédőn. A tűzoltók vágták ki az autóból, majd a mentőszolgálat munkatársai stabilizálták az állapotát. Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

– Hallottam, amikor a rendőrök megkérdezték tőle: „Ittál? Melyik kocsmába voltál?" – mondta Kormos Csaba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedd estére zápor, zivatar várható Szegeden

Kezdetben mérsékelt lesz a légmozgás, kedden napközben megélénkül, az északi területeken néhol… Tovább olvasom