Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Nagyon keresett bűnözők a megyében

Ezúttal már nők is felkerültek a Csongrád megyében legjobban keresett bűnözők toplistájára. A rendőrség kábítószer-terjesztőt, zsarolót, csalót, tolvajt és rablógyilkost is keres. Vannak, akiknek már évek óta nem akadnak a nyomára.
Tőkés József 35 éves román állampolgárt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint a férfi 1999 áprilisában brutálisan végzett egy 69 esztendős makói nővel. Áldozatát kirabolta, elvitte arany ékszereit és készpénzét.

Hantos József 53 éves szegedi lakost életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. Hantos 2004 októberében Szegeden, a Kálvária sugárúton életveszélyesen megsebesített egy férfit.

Samu Ioanos 41 éves román állampolgárt Zákányszék külterületén elkövetett életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. A férfi 2005. június 18-án a település egyik tanyájának udvarán brutálisan összevert egy helybeli nőt, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Az áldozat segítségére sietett egy nő, Samu Ioanos őt is többször megütötte. A rendőrség feltételezése szerint a férfi valószínűleg Zákányszék környékén bujkál.


Asztalos Ferencet hét rendőrkapitányság is körözi. A 33 éves férfit a Csongrádi Rendőrkapitányság autólopással gyanúsítja.

Kakuszi Ferenc még rajta is túltett, őt hét rendőrkapitányság keresi. A kisteleki rendőrök autólopás, a szegediek lopás miatt. A 39 esztendős férfi ez év tavaszán kisteleki ismerőse járművét ellopta, azóta nem látták. Kakuszi Szegeden egy újszegedi lakásból 3 mobiltelefont, valamint 20 ezer forintot lopott.

Dr. Kis Lászlót két ügyben is körözi a Szegedi Rendőrkapitányság. Az 52 éves szegedi férfi 1999-ben egy pénzintézettől 5 millió 500 ezer forint kölcsönt vett fel, amit nem fizetett vissza, egyúttal a végrehajtási eljárás során lefoglalt értéktárgyakat ismeretlen helyre szállította. Dr. Kis László 2004-ben egy szegedi kft. nevében közreműködött abban, hogy egy korábban bérbe vett járműszerelvénnyel a cég a bérleti szerződés felmondását követően sajátjaként rendelkezzen, illetőleg jogtalanul eltulajdonítsa. A bűncselekménnyel okozott kár 4 millió 500 ezer forint. Ugyanebben az ügyben a rendőrség sikkasztás alapos gyanúja miatt körözi a kft. ügyvezetőjét is, Mesterné Vígh Hajnalka 46 éves szegedi lakost.

A szegedi Simonyi László ellen orgazdaság és bűnpártolás miatt folyik büntetőeljárás. A 49 éves férfi tanyáján 200 ezer forint értékben tolókapukat találtak a rendőrök, ami alkalmas orgazdaság bűntettének megállapítására.

Martonosi Attilát három rendőrkapitányság körözi. A 36 esztendős férfi többek között azzal gyanúsítható, hogy 2005 áprilisában Szegeden társával jogos vagy jogosnak vélt tartozása miatt megvertek egy férfit, akit bezártak a lakásába és nem engedték ki.
Tasnádi József Miklóst három rendőrkapitányság, köztük a szegedi keresi. A 48 esztendős férfi üzletszerűen elkövetett lopás vétségével gyanúsítható.

Dr. Suri Zoltán ellen a Szegedi és a Kecskeméti Rendőrkapitányság is kiadott elfogató parancsot. A 44 esztendős férfi többek között azzal gyanúsítható, hogy 2001-ben egy Isuzu típusú mikrobuszra lízingszerződést kötött, azonban a lízingdíjat nem fizette. A pénzintézet a szerződést felmondta, dr. Suri a járművel együtt eltűnt.

Szili Zoltán ellen három kapitányság bocsátott ki körözést. A 27 éves férfit a Kisteleki Rendőrkapitányság cserbenhagyás miatt keresi. A fiatalember a rendelkezésre álló adatok alapján 2005 júliusában közlekedési balesetet okozott, azonban a helyszínről megállás nélkül távozott. Adatok szerint Szili a baleset előtt kábítószert fogyasztott.
Lovas Mihálynét a Makói, a Szegedi, valamint a Balatonalmádi Rendőrkapitányság körözi. A 38 esztendős asszonyt magánokirat-hamisítással és csalással gyanúsítják. Lovasné kölcsönszerződést hamisított, nem fizette egy Opel személygépkocsi bérleti díját, valamint társával egy balatonakarattyai panzióból fizetés nélkül távoztak.

Peczolt Pétert a Kisteleki Rendőrkapitányság körözi, a fiatalembert kábítószer-terjesztéssel gyanúsítják. A 30 éves férfi több személynek, köztük egy fiatalkorú lánynak rendszeresen értékesített heroint.

Udvardi-Cserna Jánost rablás miatt keresi a Szegedi Rendőrkapitányság. A 44 éves hajléktalan férfi a rendelkezésre álló adatok alapján 2005 januárjában Szegeden, a Máramarosi utcában ököllel megütött egy férfit,
Sokan telefonáltak a rendőrségnek

Legutóbb két hónapja, október végén tettük közzé a Csongrád megyében legkeresettebb bűnözők toplistáját. A megjelenés után számos bejelentést kapott a rendőrség, rengetegen telefonáltak, hogy itt vagy ott látták a top 10 szereplőit. Egyikükhöz, egy fiatal rablóhoz a bejelentések vezették el a nyomozókat. 
és elrabolta 80 ezer forintját.

Csurár Mihályt rablással gyanúsítják. A 20 esztendős fiatalember 2005 júliusában egy szegedi lakásba besurrant és az ott talált laptopot felkapta. Vakmerő akciójában a ház tulajdonosa megzavarta, sőt megpróbálta visszavenni számítógépét, Csurár azonban fellökte, és a laptoppal elmenekült.

Makai József 45 éves hódmezővásárhelyi lakost a Csongrád Megyei Bíróság BV. Csoportja körözi. Makait orgazdaság miatt elítélték, de nem vonult be a börtönbe.

Búza János társaival, még 2000-ben, napokig fogva tartott egy férfit, akit veréssel és fenyegetéssel arra kényszerítettek, hogy írja alá bérlakásának átadásáról szóló „megállapodást". A rendőrség adatai szerint a 39 éves Búza „nyeresége" mintegy kétmillió forint volt.

Paprika Istvánt kábítószer-terjesztés miatt körözik. A 27 éves férfi még 2004 októberében 100 darab ecstasy tablettát adott el egy kiskunhalasi férfi részére. A tablettákat a rendőrség a vevőtől lefoglalta.

Tóth József tótkomlósi lakost csalás miatt körözi a Szegedi Rendőrkapitányság. A 42 esztendős férfi 2004 májusában társával egy Honda személygépkocsit kölcsönkért, azt mondta, megvásárolja, a vételárat azonban a határidőig nem fizette ki, ráadásul az autót eladta. Tóth József azzal is gyanúsítható, hogy 2004 novemberében hitelátvállalási szerződést kötött egy Skoda Fabia típusú személygépkocsira, a kölcsönt nem fizette, az autóval ismeretlen helyre távozott. A férfi még több, gépjárművekkel kapcsolatos vagyon elleni bűncselekménnyel is gyanúsítható.

Az összeállítás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság adatai alapján készült

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagolyraj a Kemes utcában

Több mint száz erdei fülesbagoly költözött a szegedi Kemes utcába. Szokatlanul nagy számukat a… Tovább olvasom