Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Nagyra nőtt a Széchenyi-kártya

Töretlen népszerűségnek örvend a vállalkozások körében a Széchenyi-kártya. A kedvezményes kamatozású, gyors és egyszerű, szabad felhasználású hitelkonstrukció felső határa immár 25 millió forint. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában eddig már közel háromezer vállalkozás igényelt kártyát.
A Széchenyi-kártya ma Magyarországon a legtöbb ügyfelet elérő, támogatott kisvállalkozási hitelkonstrukció. 2002-es indulása óta 65 ezermagyar vállalkozó választotta finanszírozási megoldásnak – a létszám minden hónapban közel kétezerrel nő. Az elmúlt négy évben számukra összesen 320 milliárd forintnyi banki forrást nyitottak meg egyedülállóan kedvező feltételek mellett. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához az elmúlt év végéig 2923 igénylést nyújtottak be a vállalkozók, több mint 13 milliárd forint hitelkeretre. A benyújtott igények száma alapján az országban működő Széchenyi-kártya iroda közül a 6. legnagyobb forgalmat a CSMKIK bonyolítja.

A legfontosabb változás a Széchenyi-kártyában, hogy 2006-ban az addigi legmagasabb tízmillió forintos hitelkeretet felemelték 25 millióra, miközben olcsóbb lett a használata. A Széchenyi-kártya pénzügyi konstrukciója 2006-ban elnyerte az Európai vállalkozás-díj magyar fordulójának fődíját a „vállalkozások támogatása" kategóriában. A konstrukció sikerének híre átlépte az országhatárt is és Európa más országaiban is megkezdődtek a tárgyalások a hitelprogram adaptációjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyköveti jó tanácsok a sikerhez

Hogyan legyünk boldogok és sikeresek? A választ hat pontban foglalta össze April H. Foley amerikai… Tovább olvasom