Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Nagyüzem a koripályán

Várhatóan jövő áprilisig tart nyitva a szegedi korcsolyapálya, amelyen javában tart a nagyüzem. A jég állapotával azonban nincs mindenki megelégedve.
Idén a megszokottnál tíz nappal hamarabb nyitott ki a szegedi korcsolyapálya, a lelkes közönség azóta is töretlenül látogatja. A fiatalabb korosztály mellett az idősek is szívesen siklanak a jégen, melynek felületét ettől a szezontól kezdve új, modernebb jégfelújító géppel kezelik. A jég minőségével azonban nem mindenki elégedett. Rezső például azt kifogásolta, hogy két turnus között nem frissítették fel. – Egy kezdőnek sokkal nehezebb az összekaristolt jégen gyakorolnia. Ezt leszámítva elégedett vagyok a jégpályával. Az lenne a jó, ha tíz hónapig lenne nyitva. Ehhez azonban meg kellene csináltatni a szigetelést, ami, gondolom, nem olcsó mulatság – mondta a középkorú férfi, aki barátnőjét tanítgatta korcsolyázni.

Tedd a kezed a térdedre, és lazíts – adta az instrukciót egy fiatal lány a barátjának. Aki a jégen nem tud ellazulni, az a büfében teheti meg. Itt nem csak a fűtőtest, hanem a forralt bor is felmelegítheti. Decije 80 forintba kerül, viszont ha rögtön 4 decit kérünk, csak 300-at kell fizetnünk. A szendvics 250 forintba kerül, a rostos üdítőt 70 forintért mérik decinként, s ha nincs zsebkendőnk, itt még ezt is vehetünk – 50 forintért. A belépő egyébként felnőtteknek 700, gyerekeknek 650 forint. Péntekenként a jégdiszkóba érkező fiataloktól pedig 750 forintot kérnek el a kasszánál. Hogy ezeken a koris bulikon minden rendben menjen, biztonsági őröket is alkalmaznak a jégpályán. Hétközben pedig az egyik munkatárs tartja szemmel a korcsolyázókat.

Nagyüzem a koripályán.
Nagyüzem a koripályán.

– Aki gorombáskodik, arra rászólok – foglalta össze röviden feladatait Csonta Ferenc, akit legtöbbször a lelátó tején lévő irányítófülkében láthatunk. A fiatalember figyelmeztet a menetirány-változásra, és szavaival megregulázza azokat a srácokat, akik korongoznak, azaz szemben haladnak a menetiránnyal, vagy hógolyóznak.

A zenét is ő kezeli. – Általában valamelyik helyi rádióadó szól, vagy CD-t teszünk be. Régen számítógépről ment a zene. A fiatalok extra kéréseit azonban nem tudjuk teljesíteni. Ám kölcsön adjuk a mikrofont, ha valaki szeretné felköszöntheti születésnapos barátját, barátnőjét – hallottuk Csonta Ferenctől.

Élezés, bérlés

A szezon október 2-ától várhatóan április 4-éig tart majd, ám az időjárástól függően kitolódhat. A szolgáltatások között ruhatár, korcsolyaélezés és -bérlés is szerepel. Előbbiért 500–1200, utóbbiért 500 forintot kell fizetni.

Olvasóink írták

 • 6. Főnök 2009. december 14. 10:12
  „A szolgáltatások kicsit félreérthetően lettek megfogalmazva. A ruhatár ingyenes, a többi ár a korcsolya élezésre, és a kölcsönzésre vonatkozik.”
 • 5. nickita 2009. december 13. 11:43
  „Fantasztikus ez a cikk, csak egy baja van. A jégpályán dolgozó fiatal ember nevét egy kicsit elírták. Üdv egy régi koris”
 • 4. nyuszat 2009. december 13. 11:16
  „Ma voltunk először korcsolyapályán a 6 éves kisfiunkkal!
  Legközelebb magunknak is bérelünk korit! Kedvet kaptunk! :-)
  N”
 • 3. rhyyy 2009. december 13. 10:55
  „olcsó húsnak híg a leve:P
  amúgy nem tudom mi a baja a szegedi koripályával. Nézze meg egyszer a vásárhelyit, hááát....
  azon tanultam korizni és mikor átmentünk szegedre meglepődve tapasztaltam hogy jéééé ez csúszik:)
  vásárhelyen nem karistolva van a jég, hanem kis lyukak is vannak rajta, amit aztán emlékezetből kerülgetni kell.
  Szerintem amúgy karcolt jégen könnyebb tanulni, mert nem csúszik annyira:)
  de lényeg a lényeg éljen a kori”
 • 2. yvan16 2009. december 13. 09:16
  „Nagyon jó dolog ez a jégkorcsolyázás. Tegnap is voltam a barátnőmmel (: A jéggel csak az a baj, hogy hamar elhasználódik, de ez érthető. Csak 80 Ft a forralt bor decije?! :o Akkor legközelebb ott veszek xD”
 • 1. Lehiggadt 2009. december 13. 09:11
  „A ruhatár INGYENES! Ez félreérthető a cikk végén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozták az utcai zenélést Szegeden

A jövőben hangosítás nélkül és csak bizonyos tereken muzsikálhatnak az utcazenészek Szeged belvárosában. Tovább olvasom