Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Nagyváros is lehetne Mórahalom

Mórahalom – Nagyon sokat tettek a mórahalmiak a várossá válásért, amiért ezzel a háromnapos ünneppel mondunk köszönetet – mondta Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármestere szerint két út áll a város előtt: a további fejlődés, vagy a jól megérdemelt pihenés.
Háromnapos ünnepségsorozattal emlékezett Mórahalom a település 25 évvel ezelőtti várossá válására, pénteken fúvószenekari koncert, szombaton gála, vasárnap családi vetélkedők szórakoztatták a 6 ezer fősre duzzadt település lakóit.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

– Az elmúlt 25 év erőfeszítései előtt tisztelgünk. A mórahalmiak nagyon sokat áldoztak a várossá válásért, adókat, külön hozzájárulásokat fizettek, azért, hogy járdák, csatornák, utak épüljenek. Ez az ünnep a közösségé – mondta Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármestere úgy véli, a település előtt két út áll: vagy folytatják a nagy léptékű fejlesztést, vagy elkezdik élvezni az eddig elért eredményeket.

– Újjáélesztjük a Mórakertet, de most már a feldolgozóiparra helyezzük a hangsúlyt. Befektetőkkel tárgyalunk, hogy megtelepedjenek az ipari parkban: ha célt érünk, a település lélekszáma is növekedhet – mondta Nógrádi Zoltán. Hangsúlyozta, az elmúlt 25 évben Mórahalom kihasználta lehetőségeit.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

A Szegedtől 20 kilométerre lévő település 1729-ben kapta nevét, majd 1892-ben Szeged - Alsóközpont néven lett a sűrűn lakott tanyavilág központja – írja a wikipédia. 1950-től Mórahalom néven vált önálló községgé, majd 1970-től nagyközség. A közigazgatás átszervezését követően 1984-től városi jogú nagyközség, több település körzetközpontja. 1989. március l-jén városi rangot kapott. Legnagyobb vonzereje az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajnai háború, ahogy az oroszok látják

A moszkvai polgár unja az amerikai forgatókönyvet. Egy Moszkvában élő algyői mérnök magyarázatot ad arra, miért népszerű hazájában Putyin elnök. Tovább olvasom