Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nálunk a legnépszerűbb a tanulóbiztosítás

Szeged - Szegeden a kisdiákok szüleinek többsége külön baleset-biztosítást is köt, még akkor is, ha egy általános tanulóbiztosítás minden fiatalkorúnak alanyi jogon jár.
Országos összehasonlításban Szegeden, illetve a Dél-Alföldön a legnépszerűbb a tanulóbiztosítás: ez azt jelenti, hogy itt jutnak a legtöbb ügyfélhez a biztosítótársaságok, mert az állam által garantált biztosítás mellett a szülők is szerződéseket kötnek. A tanulóbiztosításban élenjáró biztosítótársaság adatai szerint az előző tanévben az ország csaknem 430 ezer biztosított diákja közül 70 ezer dél-alföldi volt. A leggyakoribb baleset – 70-80 százalék –, amikor a biztosító fizet: csonttörés.

– Nálunk a csonttörésen kívül még más baleset nem fordult elő – magyarázta Kissné Gera Ágnes, a szegedi Arany János Általános Iskola igazgatója. Hosszú évek óta a vezető biztosító Szimba elnevezésű csomagjait választják – ahogy a magyarországi iskolák többsége. Az Arany Jánosban a diákok háromnegyede külön biztosítással rendelkezik többségük a hatszáz forintos alapdíjas szerződést köti. Ez csonttörés esetén 3000 forintot fizet, de járulékos költségeket nem fedezi. A tanulók másik része a 2000 forintos csomagot választja, amely az imént említett baleset esetén már 8000 forintos kártérítést nyújt, és a balesettel kapcsolatos összes költséget téríti. Aki nem köt ilyen típusú biztosítást – négy-öt gyermek osztályonként –, azoknak is jár az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosítás, amely csonttörés, baleseti halál és balesetből eredő maradandó károsodás elszenvedése után fizet.

Az iskola veszélyes üzem. Fotó: Segesvári Csaba
Az iskola veszélyes üzem. Fotó: Segesvári Csaba

– Sok szülő nem tudja, ha nincs a gyermekének például Szimba biztosítása, baj esetén akkor is fizet a biztosító, mert az állam 3 és 18 éves kor között mindenkit biztosít. Egy csonttörés esetén egyébként ez még plusz 3000 forintot jelent. A biztosítások nemcsak az iskolában, hanem a nap 24 órájában, otthon, külföldön, a nyári szünetben is érvényesek.

A legnagyobb kifizetés

Tavasztól egy új, extra csomagot is választhatnak a szülők. Tízezer forintos havidíjak mellett baleseti maradandó egészségkárosodás esetén kapható legnagyobb összeg 3 millió 600 ezer forint. Ebben a csomagban egy csonttörés is 30 ezer forintot „ér".

Feltételek

A csoportos tanulóbiztosítások megkötéséhez minimum tíz fő szükséges, de ha például egy gyermek iskolát vált, vagy később jut eszébe a szülőnek biztosítást kötni, csatlakozhat, hiszen az intézmény a szerződő fél. Biztosítottak lehetnek a bölcsödébe, óvodába felvett gyermekek, az oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói, akik a biztosítás megkötésekor a 25. életévüket még nem töltötték be.

Olvasóink írták

  • 1. che 2008. szeptember 06. 17:28
    „Jó üzlet a biztosítás, de miért nem írnak arról hogy milyen esetekben NEM fizet a biztosító illetve az apró betüs részekről a szerződésekben amit egy ilyen biztosításnál a szülő nem is lát, esetleg a fénymásolt SZIMBA fecnik amelyeket ki kell a szükönek tölteni - mennyire szabályos az hogy még számlát sem kapunk csak a reményt hogy talán nem lesz baj és a pénzünk jó helyre kerül ?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lottó-telitalálat: 130 gömb fagyi minden szegedinek

Szeged - Az a szerencsés, aki ezen a héten eltalálja a hatos lottó nyerőszámait, 2 milliárd 600… Tovább olvasom