Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Napi munkájuk után szavaztak

Akik tegnap is dolgoztak, vajon szakítottak-e időt arra, hogy elmenjenek szavazni? A szegedi Mars téren kérdezősködtünk, kereskedőktől, vevőktől, az ivópult előtt a vendégektől.
Kovács György és Kormányos Dezső Fotó: Frank Yvette
Választások ide vagy oda, a Mars téri piacon tegnap reggel ugyanúgy folyt az élet, mint minden más hét végén. Az alkudozás közben, mint aktuális beszédtéma, időről időre mindenhol felbukkant a szavazás.

– Épp az előbb volt itt egy nő. Mondta, hogy a szomszédja szerint el kell menni szavazni, különben az ellenfélnek ad esélyt. De hogy ki az ellenfél, arra már nem tért ki – mesélte nevetve Kormányos Dezső. A jó kedélyű árus hozzátette: ő is mindenkit arra biztat, hogy adja le a voksát. – Az a lényeg, hogy szavazzon. Mindegy, kire – tette hozzá. – Hát a köztársaságra – szólt bele a beszélgetésbe Kovács György, a „standszomszéd".

– Befejezem a munkát és megyek szavazni, ez természetes – mondta Makra Jánosné, aki zöldséget árult. A körülötte állók is mind bólogattak: leadják voksukat. – A vevők 90 százaléka is azt mondja, hogy elmegy – osztotta meg velünk saját közvélemény-kutatásának eredményét Bihari József.

De akadtak, akik határozottan állították: nem szavaznak. – Megvan a véleményem a politikusokról – legyintett ingerülten egy idősebb virágárus nő. – Ahogyan egymást szidják, átkozzák, az egyenesen alpári. Akármelyik kerül is hatalomra, mindegyik rabolni fog – mondta. – Már egyébként is megvan, hogy ki lesz a győztes – szólt bele a mellette álló nő. – Ezen a nincstelenségen pedig úgysem tud senki változtatni.

– Négy éve engem úgy megaláztak, hogy megfogadtam: az életben többet nem megyek szavazni – mondta Karcsi, aki egy talponállóban borozgatott a barátjával. – A feleségem a tudtom nélkül kijelentett a lakásból, ezért a jegyzéken már nem is szerepeltem. Hát kérdem én: a fogdában a bűnöző szavazhat? Neki odaviszik az urnát? Én meg, aki becsületesen élek, nem szólhatok bele a sorsomba?
Timár Kriszta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két helyen lesz második forduló a megyében

Csongrád megye hét választókerületéből négy már képviselőt küldött a parlamentbe: a szegedi Ujhelyi… Tovább olvasom