Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Napilufi és gólyaláb - szerelme a léggömb

Szeged - Markológépjelmezt hajtogatott lufiból, és gólyalábakon lépked magára öltve „ipari" ruháját a Szegeden recepciósként dolgozó Csatai Gergő.
Ugyan még csak 24 éves, de már hivatásos lufizó, ugyanis elvégzett egy nemzetközi léggömbmodellező tanfolyamot. – Eleinte gyermekekre vigyáztam egy játszóházban, ott kényszerültem rá a lufihajtogatásra. Később megtetszett, majd szerelemmé vált ez az elfoglaltság – emlékezett vissza az orosházi születésű fiatalember. – Viszont régebb óta zsonglőrködtem már, így arra gondoltam, összehozom a kettőt – folytatta Gergő, aki hazánkban egyedüliként azóta megtanult egyik kezével lufikutyát hajtogatni, miközben a másikkal kislabdákat dobál.

Napilufi és gólyaláb - szerelme a léggömb. Fotó: DM/DV

Néhány napja egy másik vidám akcióra adta a fejét. Napilufi.blogspot.hu című oldalán – ahogy a neve is utal rá – mindennap meghajtogat és bemutat egy-egy léggömbalakot. – A magam szórakoztatására indítottam el az oldalt, de talán a kíváncsiskodók is választ kaphatnak arra, hány figurát tudok elkészíteni – magyarázta, miközben a mesterség titkáról kérdeztük. – A jó alapanyagon, a szenvedélyen és a gyakorláson múlik a siker – vallja a lufizsonglőr, akit fellelkesít a gyermekek és a felnőttek mosolya is. – Instant örömszerzés a munkám, mert pár perc hajtogatással valakinek az egész napját feldobhatom. Ez ad energiát – árulta el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyállóval akart öngyilkos lenni a Süli erdőben

Magatehetetlen állapotban találtak rá a kisteleki rendőrök az öngyilkossággal fenyegetőző férfira. Tovább olvasom