Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Naprakész kabaré

Szegedi Dumaszínház néven indította el új rendezvénysorozatát Hrabovszky András, a nyári fürdőudvari színházi estek szervezője. A naprakész kabaré helyszíne a Szeged étterem.
A múlt századelő Pestje messze földön híres volt kabarészerzőiről, előadóiról. Az utolsó mohikán, Hofi Géza halálával az igazi naprakész humor, az élő kabaré szinte teljesen eltűnt a hazai palettáról. A pesti Godot Kávéház néhány lépésre van a Madách Kamara Színháztól, ahol a humor koronázatlan királya évtizedeken át dolgozott. Másfél évvel ezelőtt tenyérnyi színpadot építettek ott, amelyre dzsesszzenét és kávéházi kabarét álmodtak. Ardai Tamás rendező és Litkai Gergely humorista megpróbálták újjáéleszteni az igényes kabarét.

Megalapították az első magyar Stand-up Comedy Clubot, a Dumaszínházat. A sztárok mellett teret adnak azoknak a kezdőknek is, akik kellő bátorságot éreznek magukban ahhoz, hogy hasonlót csináljanak, mint a nagy amerikai elődök, például Eddie Murphy és Jay Leno. Persze olyan profikat is meghívtak vendégnek, mint Fábry Sándor, Szőke András, Badár Sándor, Dolák-Saly Róbert vagy Hajós András. A kísérlet sikerült, a Dumaszínház Budapesten már népszerűvé vált, telt házak előtt tartja előadásait, az érdeklődőknek nem árt a jegyet már egy hónappal korábban megvásárolniuk.

A fővárosi példa nyomán a fürdőudvari Nyári Esték szervezője, Hrabovszky András a Szeged étteremben december végén nagy sikerrel indította el a Szegedi Dumaszínházat. A stand-up az egyik legnehezebb műfaj: egyedül a színpadon, díszletek, jelmezek nélkül csak a szövegre, a gesztusokra és az előadó egyéniségére hagyatkozva kell az előadóknak elvarázsolniuk a nézőket. Legközelebb január 13-án Bödöcs Tibor és Kőhalmi Zoltán várja naprakész kabaréval a szegedi közönséget. Jegyek elővételben a Kárász utcai Átrium Üzletházban válthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisnak látszó tízezressel fizettek Szegeden

Hamisnak látszó tízezer forintos bankjeggyel próbált fizetni egy vevő a hét végén Szeged egyik… Tovább olvasom