Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Náray Tamás tárlatán a színeké a főszerep - telt házzal nyílt meg a tárlata a Reök-palotában - galéria

A Reök-palota ezúttal a neves divattervező, Náray Tamás képeinek is otthont ad Virgilius Moldovan monumentális szobrai mellett.
Náray több mint tizenöt éve foglalkozik festészettel is. A jelenlegi kiállítása Entrée címen fut, ami annyit tesz: belépő. – Ünnepeljük Náray Tamás képzőművészetbe való belépését – magyarázza Nátyi Róbert, a kiállítás egyik kurátora. – A képzőművészet és a divat mindig kacérkodott egymással, már a 60-as évek óta.

A megnyitón egy gombostűt sem lehetett leejteni. A tömeg lassan araszolt felfelé a szecessziós palota lépcsőjén. Fent pedig minden szempár a divattervezőre szegeződött, aki az első emeleten dedikálta könyveit, és közben mosolyogva ajánlotta mindenkinek a kiállítást. – Mennyire intenzívek a színek – súgott össze két hölgy a képek előtt, alátámasztva azt, amit Nátyi Róbert is elmondott, vagyis, hogy a művész inkább színekben gondolkodik, mint formákban.
Náray Tamás tárlatán a színeké a főszerep - telt házzal nyílt meg a tárlata a Reök-palotában. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

Igaz mindez, valódi színkavalkád tárul a kíváncsi szemek elé a palota első emeletén. A tárlat egy kaland, időutazás. 2018-as alkotásokkal indul, és 2001-ben készült festményekkel zárul. Minden teremnek van tematikája, az egyik például a Némó nyomában nevet viseli. A közönség is szemmel láthatóan élvezetét leli a képekben, amelyek szeptember 5-éig megtekinthetők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar táj, magyar ecsettel

Magyar táj, magyar ecsettel
20 éves jubileumát ünnepli az Alföldi Képző- és Iparművészek Köre, ebből az alkalomból Magyar táj,… Tovább olvasom