Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Ne dobáld a biciklidet! Frappáns táblákkal próbálják a bicikliseknek megtanítani a helyes közlekedést

Az autós-biciklis ellentét mondhatni örök, amelynek egyik klasszikus Achilles-pontja a gyalogátkelők kérdése.
Nem egy ember próbálkozik kocsijában ülve gyorstalpaló KRESZ-tanfolyamra rávenni a kerékpárosokat – nemes egyszerűséggel azzal, hogy amikor azok átkerekeznének a zebrán, még véletlenül sem engedik el őket, majd dudálva jelzik: le kéne szállni. Tapasztalatok szerint erre a leggyakoribb válasz a középső ujj magasba lendítése, kicsit visszafogottabb verzióban pedig a nagy lendülettel való továbbhajtás, mintha mi sem történt volna.
Humoros táblák hívják fel a figyelmet a szabályos közlekedésre. Fotó: Török János
Humoros táblák hívják fel a figyelmet a szabályos közlekedésre. Fotó: Török János
A Kétfarkú Kutya Párt korábban már kihelyezett jó néhány táblát a városban, amelyeken szájbarágósan elmagyarázzák: biciklivel tolva szabályos, hajtva tilos áthaladni a gyalogátkelőn, ám úgy tűnik, újabb feliratoknak is szükségét érezték – valószínűleg szintén ők. Ezúttal a humort hívták segítségül, és kiegészítő feliratokon arról tájékoztatnak, hogy dobva nem ér, teleporttal nem látszik, kézzel hajtva pedig nehéz. Tehát továbbra is tolni a legpraktikusabb a kétkerekű járműveket, és egyben az egyetlen szabályos mód a kijelölt gyalogosátkelőn való áthaladásra. 

Mi csak javasolni tudjuk a táblák tanulmányozását – már csak azért is, mert ahhoz is le kell szállni a bicajról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gördeszkások és a BMX-esek szerint használhatatlan a skate-park - Egyeztetnek a várossal

A gördeszkások és a BMX-esek szerint használhatatlan a skate-park - Egyeztetnek a várossal
Joób Mártonnal egyeztetett hétfőn a gördeszkások és a BMX-esek két képviselője. Azt mondják, használhatatlanná vált a pályájuk az újszegedi liget felújításával, a képviselővel közösen jövő héten a városfejlesztési irodára mennek. Tovább olvasom