Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Ne dőljünk be!

A Siketnémák Országos Szervezetének hatalmas károkat okoznak a rájuk hivatkozó álkéregetők.
Mindannyian találkozhattunk már magát süketnémának kiadó emberrel, aki állítólagos fogyatékosságának ürügyén próbált ránk sózni valamilyen értéktelen dolgot, méregdrágán. Odajön hozzánk egy ember, és az orrunk alá dug egy sárga kártyát. A kártya lényegét a következők jól sejtetik: „Süketnéma vagyok, kérem segítsen... vegye meg... 900 forint". Megtörtént, hogy az illető, miután átvette a segítőkész embertől a pénzt, odakiabált(!) a társának: „Végre ez bevette!"

Jobb esetben sohasem derül ki, hogy nem volt siketnéma, rosszabb esetben, mint ahogyan azt az előbb említett példa jól illusztrálja, egy életre elveszi a kedvünket mindenféle segítségnyújtástól, s ennek azok látják a kárát, akik tényleg rászorulnának.

Gyergyainé Adamik Róza a Siketnémák Országos Szervezetének (Sinosz) Csongrád megyei elnöke lapunknak elmondta, hogy tudomásuk van a visszaélésekről, többször megkeresték már ilyen üggyel, de megtörtént az is, hogy tőle próbáltak pénzt kicsalni. Sajnos nem tudnak tenni semmit az ilyen esetek megelőzése érdekében.

A szervezet minden regisztrált tagja egy képpel és hologrammal ellátott igazolványt kap, amivel igazolni tudja, hogy ténylegesen hallássérült vagy néma. De ez az igazolvány sem hatalmazza fel őket arra hogy bármiféle árusítást végezzenek, vagy bármilyen módon pénzt kérjenek.

Az elnök asszony hangsúlyozta, hogy szervezetük egyetlen tagját sem bízták meg ilyen jellegű tevékenységgel, és arra kér mindenkit, ha bárki így próbál pénzt kérni, semmiképp ne adjanak neki. – Ezek a csalók, akik megpróbálják kihasználni az emberek segítőkészségét a becsületünkbe gázolnak, a Sinoszt, s a valóban süketnémákat járatják le – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol legyen Gregor József szobra?

Gregor József özvegye felajánlaná a Szegedi Nemzeti Színháznak a művész bronz mellszobrát. A… Tovább olvasom