Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ne húzzuk le a vécében a díszhalat!

Ma van az Állatok Világnapja, az Orpheus szerint létre kellene hozni az Állatrendőrséget.
Október 4-e az Állatok Világnapja. Az 1931 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet a vadon élő állatok, valamint a házi- és haszonállatok fontosságára – írja a WWF Magyarország. A szegedi Ebrendészetet üzemeltető Orpheus Állatvédő Egyesület kampányt indított, ugyanis Állatrendőrség megalakításáért küzdenek az állatvédők.

Földünket több millió állatfajjal osztjuk meg, vannak köztük mindenki számára ismertek, de olyanok is, amelyeket csak egy-egy elhivatott kutató csodálhatott meg az erdők, vagy óceánok mélyén. A legapr
Földünket több millió állatfajjal osztjuk meg, vannak köztük mindenki számára ismertek, de olyanok is, amelyeket csak egy-egy elhivatott kutató csodálhatott meg az erdők, vagy óceánok mélyén. A legapróbbtól a legnagyobbakig mindannyian fontos elemei bolygónk ökoszisztémáinak, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk jelentőségükkel. Fotó: Steffan Widstrand - WWF Cannon

– 25-30 millió forintból, jórészt a felajánlott egy százalékokból, pályázati pénzekből és adományokból üzemel az Orpheus Állatvédő Egyesület. Személetformáló tevékenységet folytatunk, mindenkit felelős állattartásra biztatunk – mondta Seres Zoltán, az egyesület elnöke, mint fogalmazott, a felelőtlen szaporítás szüli a kóbor kutyák tömegét. – A megunt kutyákat engedik az erdőben, a díszhalakat lehúzzák a WC-be. Külön hatóságként léphetne fel az Állatrendőrség a felelőtlen gazdákkal szemben, ehhez a rendészeti törvény módosítására van szükség – magyarázta Seres Zoltán, hozzátéve: nem civil, hanem állami feladatkör lenne a hatósági állatvédelem. – Aki rosszul bánik, az állatokkal, az emberekkel is nehezebb talál kapcsolat. Kiadványainkkal, iskolai bemutatóinkkal segítünk, hogy mindenki tudatos gazda legyen, ne ad-hoc jelleggel vásároljon állatot.

Az Állatrendőrség megalakításával szimpatizáló facebook csoporthoz a www.facebook.com/AnimalPolice címen lehet csatlakozni.

Olvasóink írták

 • 7. béci61 2012. október 06. 08:31
  „Bocsánatot kérek előre azoktól, akik nem értenek velem egyet, de kezdem túlzásnak értékelni azt, ami itt állatvédelem címen folyik. Az embereket senki sem védi meg azoktól a lényektől, akik ember módjára viselkedni képtelenek. A deviánsok ellen semmit nem lehet tenni. Azok randalírozhatnak éjjel-nappal, legfeljebb a kutya helyteleníti a magatartásukat. Lassan az az érzésem, hogy egy kedvtelésből tartott állatnak több joga van kis hazánkban, mint egy dolgozó embernek. Azt a hozzászólásom első mondatához kell még fűznöm az érthetőség kedvéért, hogy az előző generációktól azt tanultam, hogy a gondjainkra bízott vagy kedvtelésből tartott jószág gondozása legalább olyan fontos, mint saját magunk, mert felelősséggel tartozunk értük és tisztelnünk kell az élet minden formáját.”
 • 6. anya5353 2012. október 05. 07:56
  „Azt még senki se vizsgálta, hogy a gyerekeknek mennyi normális élettérhez van joguk és lenne szükségük egy OSZTÁLYTEREMBEN...........”
 • 5. Mike3 2012. október 04. 12:56
  „létre kellene hozni az A.L.F. magyar sejtjeit”
 • 4. dendri 2012. október 04. 12:34
  „Miközben a baromfitelepeken sorra hozzák az egyre durvább szabályokat, addig még mindig lehet szemétben, panelban pár négyzetméteren, sétáltatás és nevelés nélkül idegroncs kutyákat tartani, mert az a panelnyanya joga. Az a helyzet, hogy itthon még mindig bármit meg lehet tenni az állatokkal. Kellene ilyen felügyelőség, az már szent.”
 • 3. Mike3 2012. október 04. 11:34
  „mégis ki lehet olyan tahó, hogy lehúz a wc-n egy halat? sajnos pár halacsom már meghalt. mindegyiket eltemettem kellő tisztelettel.”
 • 2. Queenmargareth 2012. október 04. 11:17
  „nos, igen, ha már az Idősek Világnapjáról elfelejtkeztünk...”
 • 1. Egyolvasó 2012. október 04. 11:06
  „Minek ide állatrendőrség, amikor egy állatkínzó csak ejnye-bejnye büntetést kap??
  Majd akkor kellenek, ha ténylegesen elítélik az állatkínzókat akkor jöhet az állatrendőrség de addig még ez nem történik meg teljesen felesleges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mars téri kereskedők: döntött a Kúria is

Szeged város nem hatósági jogkörében járt el, amikor a pavilonok elbontását kérte, hanem tulajdonosi jogkörét gyakorolta. Tovább olvasom