Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Ne vedd, védd! Játékos feladatokkal hívták fel a gyerekek figyelmét az élővilág megóvására a Vadasparkban

Az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága idén a Szegedi Vadasparkot jelölte ki a vadvilág világnapja központi eseményének helyszínéül.
– Minden évben más téma kap főszerepet a világnapon, ezúttal a víz alatti élővilágról van szó, hisz a föld felszínének kétharmadát borítják be tengerek és óceánok, mégis mindössze 4 százalékuk védett. Nekünk nincs tengerünk, de sokat tehetünk a megóvásukért, például ha kevesebb műanyagot használunk – hangsúlyozta Rácz András környezetügyért felelős államtitkár. Hozzátette, azért választották központi helyszínül a vadasparkot, mert állami feladatot látnak el itt egy mentőközpont működtetésével.

 – Amikor elkoboznak a határon egy tiltott kereskedelemből származó állományt, azt karanténba kell tenni, csak több hónapos gondoskodás után engedhetők vissza az élőhelyükre – részletezte.
Vadvilág világnapja a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A központban Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója elmondta, jelenleg Röszkénél és Nagylaknál lefoglalt énekesmadarakat őriznek, ezek közül lesz, amit visszaengednek a természetbe, hisz kezdődik a fészkelési időszak, de lesz, amit másik állatkertbe szállítanak át. A rendezvényen iskolai csoportok vettek részt, a gyerekeknek játékos programokat és érdekes előadásokat, valamint tengeri állatok bemutatóit kínálták.
Értékes előadásokkal hívták fel a diákok figyelmét a vízi élővilág megóvásának jelentőségére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyet intézne? Változik egyes ügyfélszolgálatok nyitvatartása a szegedi Járási Hivatalnál

Ügyet intézne? Változik egyes ügyfélszolgálatok nyitvatartása a szegedi Járási Hivatalnál
Március negyedikétől megváltozott több ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje, mutatjuk, hová mikor… Tovább olvasom