Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Négy buldog tépte a sándorfalvi férfit

Sándorfalva - Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők azt az 51 éves helybeli férfit, akit négy angol bulldog támadt meg Sándorfalván vasárnap reggel.
A rendőrség ügyeletére a mentőszolgálat munkatársa jelentette be az esetet. Az 51 éves férfi a település külterületén sétált, amikor a négy állat minden előzmény nélkül rátámadt. A sértett egy villanyoszlopra próbált menekülni, azonban végül egy Mercedes érkezett oda nagy sebességgel. A sofőr a kutyák közé hajtott, azok pedig elszaladtak.

A szegedi mentők súlyos sérülésekkel vitték a Traumatológiai Klinikára a férfit, akinek az arcát és a nyakát marták meg az ebek.

A Szegedi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben, amelynek sikerült megállapítani a kutyák gazdájának személyazonosságát. A 38 éves helybeli nő vallomásában elmondta, hogy csak egy pillanatra tévesztette szem elől az állatokat, azok így szaladhattak ki az utcára.

Az ügyeletes állatorvos megállapította, hogy a jószágok rendelkeznek a szükséges oltásokkal. A ebeket 2 hétre karanténba zárták - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az angol bulldog egyébként a nyugodt fajtájú kutyák közé tartozik, ám falkában felerősödhet a támadó ösztöne, és ha egy bulldog valakit vagy valamit megfog, azt csak nehezen akarja elereszteni.

Olvasóink írták

174 hozzászólás
 • 174. pltsgirl 2010. október 20. 21:39
  „Nem tudom elkepzelni az angol bulldogot effelekre..”
 • 173. xilinx 2010. október 20. 20:59
  „170. Lacusch69 2010.10.20. 18:08

  "(Ami ugye max. 80mm pengehosszúságú lehet, egyébként szabálysértés, mert KKV eszköznek minősül)"

  :-ÖÖÖÖÖ”
 • 172. CID 2010. október 20. 19:23
  „alább linkeltem egy videót, a kisgyereknek semmi baja nem lett.”
 • 171. CID 2010. október 20. 19:21
  „windsor : Nem csak azért tart az ember kisméretű ebet, mert öreg és tisztában van a fizikai korlátaival ( bár jobb eset, mint ha valaki vén trotty és nincs tisztában a fizikai korlátaival, és 60 kg-os neveletlen rotit sétáltat ) :) Nagyon, nagyon sok praktikuma van egy kistestű kutyának. :)

  169. hozzászólás xilinx 2010.10.20. 11:20

  A károsult szempontjából, csak azért nem mindegy, mert ha valóban az összes kutya támadó szándékkal lépet volna fel, akkor nem hiszem, hogy csak a keze sérült volna meg. Nagyon szerencsétlen dolog volt, hogy elesett. Anno amikor amikor boxerem volt ( hasonló a mentalitása mint a buldogé, csak kicsit mozgékonyabb ), és összejöttünk a többi boxeressel, és a kutyák elkezdek játszani, sok kívülálló azt hitte verekednek, meg kutyaviadal van, pedig csak játszottak.:))) Sőt amikor én játszottam vele, akkor is kicsit egy kívülállónak furcsa volt a játék.

  Szerintem ez a négy kutya sokkal jobban is helybenhagyhatta volna a fickót.
  Nagyon sok szerencsétlen véletlen összejátszása miatt alakult ki ez a sajnálatos eset.”
 • 170. Lacusch69 2010. október 20. 18:08
  „Bizonyára az én szememmel van probléma, de én nem látom az áldozaton a nyaki- és fejsérüléseket, amiről az első cikkben szó volt.
  Valamint továbbra sem vagyok biztos benne, hogy ok nélkül támadtak rá a bulldogok.

  Xilinx: engem már harapott meg puli is, meg a saját dobermannjaimból kettő is (nem nekem szánták).
  Nos: van különbség. Inkább a puli harapjon meg...
  És hidd el: ha egy komoly kutya ráfog a karodra, időd sem és kedved sem lesz a bicskád után kotorászni. (Ami ugye max. 80mm pengehosszúságú lehet, egyébként szabálysértés, mert KKV eszköznek minősül)”
 • 169. xilinx 2010. október 20. 11:20
  „most őszintén:
  A történtek (és csak úgy mellesleg a sérült ember) szempontjából nem tök mind1, hogy milyen típusú kutya volt milyen típusú balhátsófékkel, menyire békés, mennyire kis/nagy termetű, milyen színű, mennyit símogatta/nem símogatta, ütötte, éheztette,, versenyre vitte, szratta, hugyoztatta, kényeztette stb?

  Egy dolog talán lényeges: bezárta, nem zára, valaki babrálta a kaput, nem babrálta.”
 • 168. windsor 2010. október 20. 08:36
  „CID: az én kutyáim is agyon vannak kényeztetve, de tudják, hogy kutyák és azt is, hogy ki a főnök. Ha elfelejtenék, akkor emlékeztetem rá őket. Lehet nagyon imádni és mégis kontroll alatt tartani egy kutyát...vagy többet. Nálam a leghiggadtabb a kis főnök (a nagy én vagyok), így a többiek az ő magatartás mintáját követik. Mivel ő nem aggresszív, így a többi sem lát rá okot, hogy az legyen. Nálam nincs ugatás a lakásban, mert azt nem tolerálom.
  Egy idős néni pl nem igazán mutat vezető mentalitást, így a kutya az úr. Sokaknál van így sajnos, és mivel az idős egyedülálló emberek a fizikai korlátjaikkal tisztában vannak, így kisméretű kutyákat tartanak, amiket más kutya láttán felkapnak, ha ugatni kezdenek simogatással "nyugtatják" őket, beléjük nevelve, hogy jó dolog, ha ráront egy másik kutyára... Ezért írom, hogy veszélyesebbek tudnak lenni, mert szeretetből kimarad a szocializáció és a falkasorrend... Így már remélem érted, hogy nem a szeretet mennyiségével vagy milyenségével van a gondom, hanem a fegyelmezéssel és a neveléssel, amivel a hozzászólásaid alapján tisztában vagy, így nem hiszem, hogy gond lenne az ölebbel :)”
 • 167. liongate 2010. október 20. 08:09
  „Nekem a francia bulldog jobban tetszik,hát az a fej,olyat csak a brüsszeli griffon tud még vágni.Nekem a szép kutya máshol kezdődik,viszont nem tartom egyáltalán rondának,csak más jön be,inkább a nagytestűek:orosz-fekete terrier ,shnauzer,bobtail,border collie,briard,angol masztiff,német dog,vizslák minden fajta,legjobban a bracco italiano,weimari vizsla,magyar vizsla,pointer:))))tibeti masztiff ,hát szerintem reggelig sorolhatnám,ja és a szetterek,hát azok is valami eszméletlen szépek és okosak,lehet egyszerűbb lett volna azt felsorolni,ami kevésbé tetszik...”
 • 166. liongate 2010. október 20. 08:02
  „Ez érdekes,mert az angol bulldogokra ez egyáltalán nem jellemző,nem olyan vérsmérsékletű kutyák,havernak is van egy,de kenyérre lehetne kenni én ezt soha nem fogom megérteni,az biztos falkában máshogy viszonyulnak a kutyák,főleg idegenhez,DE világ életemben úgy neveltem a kutyáimat(egyszerre egy volt),hogy mindenki megsimogathassa,minél több zajos helyre elmenni,más kutyákhoz,kerékpároskhoz szokatni ezt 4 hónapos kortól,így hiába van egy 3 éves közel 70 kilós bobtailom,ami hozzáteszem tudna nagyon hamis lenni,akárkihez odamehetek vele,akármilyen hirtelen helyzetben nem pánikol be,pedig egygazdás kutyák!Szocializálás,nevelés!Szerintem pont,hogy nem hét meg kilenc lakat alatt kell őrizni,mert abból lesz a baj esetleg később,nekem ez a tapasztalatom.”
 • 165. CID 2010. október 19. 21:51
  „web : <moderálva> Papírok vannak, abból nem derül ki, mennyiért adta el a blökiket. Azért az acsarkodók beláthatnák, hogy nem volt az a tipikus felelőtlen gazda kiengedi a "vérebeit" az utcára azok meg szétmarcangolták a békés járókelőt.”
 • 164. web 2010. október 19. 21:39
  „Harag nincs de folytassuk le azt az eljárást hivatalból.
  "de a kapuzárat az éjszaka folyamán valaki babrálta, " hehe”
 • 163. web 2010. október 19. 21:36
  „"kiállításra viszi és tenyészti őket." TESSÉK MONDANI MEKKORA BUSÁS HASZON UTÁN ADÓZIK AZ EBTENYÉSZTŐ??
  VIZSGÁLJUK MÁR MEG, MERT EZEKNEK VANNAK SZÁRMAZÁSI PAPÍRJAI IS. EZÉRT ELLENŐRIZHETŐ.”
 • 162. CID 2010. október 19. 19:43
  „151. hozzászólás francotott 2010.10.19. 14:45

  Ne vedd a szívedre, az angol buldog egy nagyon szép, nyugodt, bájos, kutya. IVY, pont az ellentéte, dekoratív, ugyanakkor a belső tulajdonságai....................... :) Anno, húsz éve amikor megvehettem az első kutyámat ( igazándiból még most is az első ) nagyon szerettem volna buldogot, csak sajna akkor még nem is nagyon lehetett hozzájutni ( persze normál áron, nyári szünet alatt meg nem lehetett túl sok pénzt összeszedni), persze szerencsém volt, és vásároltam egy boxert, illetve a boxert, a kutyát. :))))”
 • 161. CID 2010. október 19. 19:37
  „Na de windsor :

  "Egy agyonbabusgatott kisméretű kutya sokkal veszélyesebb egy kiegyensúlyozottan tartott nagytestű kutya..."Egy agyonbabusgatott kisméretű kutya sokkal veszélyesebb egy kiegyensúlyozottan tartott nagytestű kutya..."

  Ne légy előítéletes, ha másoktól is azt várod. A mi ölebünk spec. agyon van bubusgatva, soha senkinek nem támadt, még csak nem is nagyon ugat, a nagyobb kutyákat sem támadja meg, tudja hol a helye, max. a macskát szokta letámadni, de az meg gyorsan helyrerakja :). Tök mindegy, hogy nagytestű, vagy kistestű, minden típusnál lehetnek idióták, hülye gazdánál meg pláne.”
 • 160. THK 2010. október 19. 17:18
  „(ja már látom: a tegnapi, "Négy buldog tépte..." cikkhez nincs, nálam az volt megnyitva, a mai "Négy buldog marcangolta"-nál már van - a kommentfórum viszont mindkettő alatt ugyanaz...)”
 • 159. THK 2010. október 19. 17:16
  „157,
  hol van kép a kutyákról?”
 • 158. Mignon 2010. október 19. 16:59
  „Buldognak tenyleg szep egy kutya.

  Embernek mondjuk, eleg ronda lenne...”
 • 157. henriette.m 2010. október 19. 16:55
  „Egyáltalán nem látszik vérengzönek ez a kutya az illusztrált képen, ezen kivül eddig még soha nem hallottam, hogy ezek a fajták támadnának.
  De én nem voltam ott, nem láttam, igy nem is tudhatom mi történt valójában. Azért remélem, a kutyákat nem fogják elaltatni!!!”
 • 156. gróf 2010. október 19. 16:47
  „155. hozzászólás Mignon 2010.10.19. 16:38
  Meg a Szilvia kéztörlő...”
 • 155. Mignon 2010. október 19. 16:38
  „A kutya az ember legjobb baratja.”
174 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éhező gyerekeket segít a Dóm Hotel

Szeged - A Dóm Hotel és Étterem csatlakozott a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Civilek a… Tovább olvasom