Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Négy és fél millióba kerül Roland élete

Egy gyermek élete nem múlhat a pénzen, Szabó Rolandon mégis már csak jóakaratú emberek segíthetnek. A nyolcéves szabadkai kisfiút évek óta kezelik rákbetegsége miatt a szegedi gyermekklinikán. Mivel nem magyar állampolgár, gyógyítása súlyos milliókba kerül. Családja mostanra azonban már mindent pénzzé tett, nem tudják tovább finanszírozni egyetlen gyermekük felépülését.
A baj nem jár egyedül. A kisfiú már beteg volt, amikor autóbalesetben meghalt az édesapja Fotó: Karnok Csaba
Egy nyolcéves kisfiú nagymamája fordult szerkesztőségünkhöz: segítsünk rákbeteg unokája gyógykezeléséhez adományozókat találni. Szabó Roland évek óta leukémiás, a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikáján gyógyítják. Csakhogy hiába beszél magyarul, hiába magyarok a szülei, mivel Szabadkán lakik és nem magyar állampolgár, magyarországi kezelése súlyos milliókba kerül, a biztosító ugyanis nem állja a költségeket. Mostanra elfogyott a család minden tartaléka. Ha nem kapnak segítséget, le kell állítani Roland kezelését.

Adományokat várnak

Akik segítenének – magánszemélyek, civil szervezetek, alapítványok, gazdasági társaságok – a kisgyerek gyógykezelésének kifizetésében, adományaikat az édesanya, Német Csilla OTP-számlaszámára (11773353–00365134), vagy az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum számlaszámára (10028007–00285489–00000000) küldhetik. Utóbbi esetben a közleményben fel kell tüntetni a Gyermekgyógyászati Klinika A 310 5X020 témaszámot.  
– Négyévesen lett beteg az unokám – kezdte mesélni a kisfiú történetét a Szegeden élő nagymama, Német Ilona. – Levert volt, csak aludni akart, nem tudtuk elképzelni, mi a baj. Szabadkán azonban nem tudtak segíteni rajta, ami nem is csoda: a háború után az orvosok nagy része külföldre ment, a felszerelést pedig Belgrádba vitték. Nem volt hát más választásunk, a várható költségek ellenére is úgy döntöttünk, felkeressük a szegedi klinikát.

Tavaly nagypénteken telefonáltak, az ünnep ellenére azonnal fogadták a klinikán a család egy szem gyermekét. Ahogy a nagymama fogalmazott: ha nem így történt volna, a kisfiú már hétfőn nem élt volna. – Hat hónapig kezelték, végül teljesen tünetmentes lett. Januárban azonban ismét kiújult a betegség, Roland heréjében daganatot találtak. Újrakezdődött tehát minden, ismét hatalmas kiadásaink lettek.

Az első két kezelést a Segítő Jobb Alapítvány fizette, a harmadikat az édesanya. A több mint kétmillió forintot csak úgy tudta előteremteni, hogy minden mozdítható értéket pénzzé tett. – A lányom nem tud dolgozni – magyarázta könnyeit törölgetve a nagymama. – A férje tavaly meghalt autóbalesetben, valakinek pedig otthon kell maradnia Rolanddal. Kilátástalan a helyzetük.

A nyolcéves kisfiúnak még két kezelésre lenne szüksége. Ha a kúrát megszakítják, az akár végzetes is lehet számára, de érthető módon a klinika csak akkor fogadja, ha a közel négy és fél millió forintos számlát a család ki tudja egyenlíteni. Roland és édesanyja kedden érkezik Magyarországra, hiszen a vérvizsgálatot mindenképpen el kell végezni. Ha addig találnak segítő szándékú embereket, a klinikán maradnak, és folytatják a kemoterápiát. Ha nem – abba bele sem mernek gondolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király Levente már túl van az első műtéten

Király Levente színművész bal térdét tegnap reggel operálták meg. Délben meglátogattuk a kórházban.… Tovább olvasom