Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Négy év börtönt kapott jogerősen a nőverő

Jogerősen 4 év 2 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla Rácz Jánost. A férfi még korábbi börtönévei alatt ismerkedett meg elítélttársa lánytestvérével. Miután a férfi 2003 novemberében kiszabadult, szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a lánnyal, aki visszautasította. A férfi az utcán két egymást követő napon is megverte választottját.


Rácz János közben – szintén elítélttársa közvetítésével – egy másik lánnyal is megismerkedett, de ezúttal is elutasításban volt része. H. Katalin ugyanis hallott arról, hogyan verte meg a férfi korábban O. Annamáriát, így nem kért a férfi társaságából. Rácz János három társával december elején megjelent H. Katalin albérletében, mondván, ha nem költözik hozzá, gerincét töri. A lány megijedt, ezért a férfival tartott, aki ezután H. Katalint fehérneműre vetkőztette, és nem akarta kiengedni az ingatlanból. A lány csak hajnalban, mobilon tudott segítséget kérni barátnőitől, akik értesítették a rendőrséget.

A Szegedi Városi Bíróság 2005. május 30-i ítéletében folytatólagosan elkövetett garázdaság, személyi szabadság megsértése és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés miatt bűnösnek mondta ki Rácz Jánost, első fokon 4 év 2 hónap fegyházra és 5 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ítéletet másodfokon megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság. Indoklásuk szerint a férfi magatartása O. Annamária utcai megverésekor nem volt kihívóan közösségellenes, így a folytatólagosan elkövetett garázdaság vétsége alól felmentették a férfit, valamint a szabadságvesztés időtartamát is egy évvel mérsékelték.

A büntetőeljárási törvény módosítása lehetővé teszi, hogy ha a két ítélet ellentétben áll egymással – vagyis valakit egy bűncselekmény miatt elítélnek, de másodfokon e vád alól felmentik – harmadfokon is megtárgyalják az ügyet. A Szegedi Ítélőtábla az első fokú ítéletet hagyta érvényben, így Rácz Jánost – immár jogerősen – az ellene első fokon felhozott vádak alapján tegnap 4 év 2 hónap fegyházra ítélte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repül a vakolat, ki tudja hol áll meg

Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium oldalán hetekig figyelmeztetett a felirat: Vigyázz, a… Tovább olvasom