Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Négy jelölt, hasonló célok Bakson

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Bakson.
Négy független polgármesterjelölt indul Bakson az őszi önkormányzati választásokon. Október elsején Bába János, Búza Zsolt, Csépe István és Jaksa Ferenc közül választhatnak a helyiek. Valamennyien egyetértenek abban, hogy minél több munkalehetőséget kell biztosítani a faluban.

Bába János eddig még nem vett részt a helyi politikában. Bakson lakik, Szegeden dolgozik.
– A fiataloknak munkahelyeket, a rászoruló időseknek pedig szociális otthont kell teremteni – magyarázza Bába János, aki pályázati támogatással újraindítaná a hűtőházat, a fiataloknak pedig ingyen telket biztosítana a letelepedéshez. Segítene a hátrányos helyzetűeknek, befejezné a település közművesítését és az óvoda bővítését.

Búza Zsolt az elmúlt négy évben képviselőként és vállalkozóként is aktívan részt vesz a falu életében.
– Érzek magamban annyi erőt és tapasztalatot, hogy fiatalos lendülettel segítsem a kissé elmaradott falut – fejti ki Búza Zsolt. Szeretné a katolikus templom építését befejezni, egy átmenő kerékpárút és egy bentlakásos nyugdíjasotthon kialakítását szorgalmazza. Számos ötlete és terve van még arra, hogyan lehetne a lakosok életkörülményein segíteni.

Csépe Istvánt a helyiek az önkormányzat mindeneseként emlegetik.
– Négy éve dolgozom falugondnokként, így rálátásom van a helyi problémákra, és úgy gondolom, sokat tudnék segíteni – mondja Csépe István. Fontosnak tartja, hogy mielőbb megkezdődjön a csatornázás, valamint, hogy egy szennyvízkezelő épüljön Bakson. Az iskola oktatáspolitikáján is változtatna, szerinte már az általános iskolásokban tudatosítani kell, hogy nemcsak diplomásokra, hanem jó szakmunkásokra is szükség van.

Jaksa Ferenc 16 éve képviselő a helyi önkormányzatnál, nyolc éve alpolgármester.
– Az elmúlt időszakban sokat tettem a falu fejlődéséért, és ezt szeretném tovább folytatni – mondja Jaksa Ferenc. Része volt a gázvezeték, a vezetékes telefon kiépítésében, az iskolai számítógépterem, valamint a rendőrőrs kialakításában. Tervezi, hogy olyan munkahelyeket teremt, amelyekben a nők és a csökkentett munkaképességűek is dolgozhatnak.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MIÉP-tüntetésen a népharagról

Kormányellenes tüntetést tartott szombaton Szegeden a MIÉP. Kovács László megyei elnök beszédében a… Tovább olvasom