Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Négy napig feküdt magatehetetlenül a 89 éves Erzsike néni

Szeged - Közel négy napig feküdt a padlón magatehetetlenül a 89 éves szőregi Erzsike néni. Az egyedül élő asszonyt a rendőrök mentették meg.
– Az ügyeletkezelő közlése alapján mentünk ki kedd reggel Szőregre, mivel egy idős nő több napja nem adott életjelet magáról – mesélte Simon Tamás Sándora Tarjáni Rendőrörs körzeti megbízottja, aki társával, Balogh Tiborral érkezett a néni Magyar utcai házához.

A rendőrök benéztek a ház ablakain, csöngettek, de mivel senki sem válaszolt, bemásztak a kerítésen, és a nyitva lévő hátsó, konyhai ajtón bementek a házba. – Amikor bejutottunk, hallottuk, hogy kiabált: „Itt vagyok! Itt vagyok!" Felültettük, azt mondta, nem éhes, csak vizet kért – mondta a körzeti megbízott.

Balogh Tibor és Simon Tamás Sándor talált rá az idős nőre szőregi házában. Fotó: Frank Yvette
Balogh Tibor és Simon Tamás Sándor talált rá az idős nőre szőregi házában. Fotó: Frank Yvette

– Felállni nem tudott, de a mentőorvos elsődleges véleménye szerint valószínűleg nem tört el csontja – magyarázta Simon Tamás Sándor.

A szőregi Magyar utca lakói nem ismerték az idős asszonyt, nem is hallottak az esetről. Az egyik lakó csak a szirénázó mentőautót látta tegnap reggel kilenc óra körül. Az egyik szomszéd azt mondta, az idős asszony, Erzsike néni már régóta egyedül élt, rokonai sem voltak.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyeletet egy kétségbeesett szilvásváradi asszony, Erzsike néni ismerőse értesítette tegnap reggel, miután több napja nem tudott kapcsolatot teremteni szőregi ismerősével. Erzsike néni még szombaton esett el, azóta, tegnap reggelig feküdt a padlón magatehetetlen állapotban. Az asszonyt kórházba szállították.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évekig nem járatta iskolába gyerekét

Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a szegedi nővel szemben, aki a ma már 13 éves fiát évek óta nem járatja iskolába. Tovább olvasom