Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Négy színházi kislány

Borovics Tamás, Gömöri Krisztián, Pataki Ferenc és Kiszely Zoltán legalább két dologban hasonlítanak egymásra: szegedi színművészek, és mindannyiuk első gyermeke kislány. Ráadásul hasonló korúak, s egyformán otthonosan mozognak a színházban.
Borovics Anna, Kiszely Zsófi, Csömöri Csenge, Pataki Noémi a színház előtt. Fotó: Frank Yvette
– Lányos apák rút rémét látod – kiáltotta kórusban négy színész a Szegedi Nemzeti Színház Szindbád című zenés mesejátékában. Borovics Tamás, Gömöri Krisztián, Pataki Ferenc és Kiszely Zoltán könnyen képes volt teljes mértékben beleélni magát a szerepbe, hiszen mindannyian lányos apukák.

A legfiatalabb

A négy színész kislány közül a legfiatalabb Borovics Anna, szeptember 6-án lesz 22 hónapos. Édesapja Tamás és édesanyja Zsuzsa a szegedi színház művészei. Nagyon várták a pici lány születését. – A világ legjobb gyereke, egy kis tündér! És a korához képest rendkívül sokat tud – így a büszke apa, Borovics Tamás. A legnehezebb időszak a szülők életében az volt, amikor másfél év után az anyuka visszament dolgozni. Varga T. Zsuzsa a Liliomfiban játszott a nyáron, és az első próbák idején sírva hagyta otthon Annát. Ma már gördülékenyebb az elválás, hiszen a kis Borovics csemetére egy kilenc gyermekes édesanya, vagyis rutinos bébicsősz vigyáz.

Apa, a krampusz

Nem minden gyerek mondhatja el magáról, hogy szülei egész estés Mikulás-műsor létrehozói, szereplői. Immár hat éve. Gömöri Csenge hároméves, most megy oviba, apu színész, anyu szabadidejében meséket ír. Nem is akármilyeneket. Amikor közeleg a december, Csilla egy komplett Mikulás-műsort komponál, amiben a család tagjai aktívan részt vesznek. A Mikulás Borovics Tamás, aki egyébként Csenge keresztapja, a krampusz pedig édesapja, Gömöri Krisztián. Csengét persze már nem olyan könnyű mesébe ringatni. – Tavaly, miután Csenge is megnézte a Mikulás-napi műsorunkat, az előadás után megkérdeztem tőle: Na? Találkoztál a Mikulással? Így válaszolt: Apa! De hát te is ott voltál! – mondta a színész.

A Mimi ellátó vállalat

Pataki Noémi is rendkívül szerencsés, őt nemcsak édesapja és édesanyja rajongja körül a nap huszonnégy órájában, hanem nővére Eszter és bátyja Dani is. Ezért is nevezik magukat Mimi ellátó vállalatnak. Noémi szintén hároméves és egy hete már ő is ovis. Amikor csak lehet, édesanyja beviszi a színházi próbákra és előadásokra, a Liliomfit kétszer is végignézte, de látta már a Szindbádot és a Hegedűs a háztetőn című musicalt is. Általában nyugodtan és ámulattal figyeli a színészek és főképp édesapja játékát. Persze előfordulnak kivételek, jegyzi meg Pataki Ferenc: – Tavaly a Hegedűs a háztetőnt játszottuk és amikor megjelent Tevje szerepében Gregor József, Noémi a nézőtéren a nagy csend kellős közepén felkiáltott: Jóska bácsi!

Művészbejáró, lift, színpad

Kiszely Zsófi Lilit Filinek becézi édesanyja Merényi Nicolette magánénekesnő és édesapja Kiszely Zoltán színművész. – Fili kétéves, első színházi élménye négy hónapos korában volt. Amikor édesanyja behozta a Csárdáskirálynő fináléjára, tátott szájjal leste mi történik a színpadon – mesélte Kiszely Zoltán. A kislány rendkívül eleven, amikor szüleivel a színház felé közeledik, már húzza őket a művészbejáróhoz, amint beértek, otthonosan megy a lifthez, onnan pedig a színpadhoz, de a fodrászműhelyben is mindig érdeklődően szemlélődik.
A négy színész együtt játszik a Szindbádban. Az öltözőben gyakran szóba kerül közöttük: otthon várnak rájuk a pici lányok.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első nap az iskolában

A több mint két és fél hónapos vakáció után tegnap reggel ismét becsöngettek az általános-, és… Tovább olvasom