Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Négy tál kocsonya – zéró vendég

Szeged - A négynapos első szegedi kocsonyafesztiválról a látogatókon kívül a kocsonya is „hiányzott". Csupán két standon árultak a hideg finomságból. Az italpultnál többen megfordultak.
A négynapos első szegedi kocsonyafesztiválról a látogatókon kívül a kocsonya is „hiányzott". Csupán két standon árultak a hideg finomságból. Az italpultnál többen megfordultak.

Rongybaba-, lekvár-, vagy akár gumicukor-fesztiválnak is elkeresztelhették volna az első szegedi kocsonyafesztivált. A Mars téri rendezvényen ugyanis mindössze két étterem standján árválkodott néhány tál kocsonya. Az egyik oldalon fürj, hal és fitnesz elnevezésűt kínáltak. Utóbbiban kivi, pulykamellhús és valamiféle felismerhetetlen, szilárd állagú dolog szemezett az érdeklődővel.

Míg az otthon, kedvünkre ízesített étek több tányérral elkészíthető néhány száz forintból, a Mars téren 790-et kértek egy adagért. A másik étterem gyümölcskocsonyát is kínált: egy aprócska tányérkába tucatnyi féle mannát gyömöszöltek, szintén 790-ért.

Ha a kocsonyákért nem is, a disznótorosért és a folyékony kenyérért sokan álltak sorba.

Fotó: Frank Yvette

– A sörért persze mindig fizetnek – bosszankodott az egyik árus, aki saját bevallása szerint több órája fel sem állt a székből: ez idő alatt egyetlen vásárlója sem akadt. Pedig a Marson árultak különleges lekvárokat, a diós, hagymás ízesítésűtől kezdve az epresig.

– Egy kóstolót? – próbálkoztak az árusok a vevőcsalogatással – hiába. Míg mi végigkóstoltuk a különleges mézeket, lekvárokat, gumicukrokat, és az egészséges biokenyeret, valamint kipróbáltuk a tönkölybúzapárnát, a látásjavító szemüveget, addig a kényelmes szegediek, ahogy bejöttek az ajtón,már fordultak is a italpulthoz,majd lehuppantak a sörpadok egyikére.

– Hú, de sokan vannak, nem is tudom, hol lesz helyünk – mondta ironikusan egy zömök fiatalember, három korsó sörrel a kezében. Ötfős társaságával végül egy teljesen üres padot foglaltak el. Előttük, mögöttük, mellettük senki sem ült.

– Szerintem ez így teljesen jó, legalább senki sem lép a lábadra – viccelődött az egyikük. A színpadról közben szakadatlanul szólt a lakodalmas muzsika, amelyre két kereskedőn kívül – akik a pultjuk mögött lassúztak – senki sem táncolt.

Olvasóink írták

 • 13. Mese 2008. február 11. 22:25
  „Mesee: szió,látom hasonló a nevünk :)”
 • 12. Mesee 2008. február 05. 00:23
  „Ha ennél olcsóbban szeretnél, akkor menj olyan helyre, ahol ingyen osztogatnak ételt! JÓ ÉTVÁGYAT!”
 • 11. Mese 2008. február 04. 21:42
  „szerintem jó volt a cikk :D”
 • 10. Mese 2008. február 04. 21:38
  „Köszönöm a cikket,nagyon jót nevettem így a nap végén. Ezek szerint jól sikerült a fesztivál :D Ha javasolhatom legközelebb több kocsonyát és kicsit olcsóbban... Tényleg köszönöm :D”
 • 9. kertelt 2008. február 04. 16:01
  „Az üzenem a DM felelős szerkesztőjének, hogy olyan emberrel írasson cikket (valamiről), aki részt is vesz egy eseményen!”
 • 8. Elendur 2008. február 04. 00:00
  „Fesztiválok fesztiválja, na az még hiányzik.”
 • 7. walaki 2008. február 03. 22:16
  „Legyen minél több fesztivál! Annál jobb!
  Ma is ettünk (KOCSONYÁT), mai is ízlett.
  Mivel (Szegeden) ez az első Kocsonya Fesztivál, jövőre biztos jobban megszervezik. Minden kezdet nehéz!
  Köszi a szervezőknek a munkát (és persze a szakácsoknak a finomságokat)!
  Jó éjt! Találkozunk ugyanitt, jövőre!”
 • 6. Carlo 2008. február 03. 19:56
  „Karácsony , Szilveszter, Újév... igen a kocsonya valódi időszaka,
  ha már valamihez kötni akarjuk...
  DE!
  Ez 1 mondvacsinált fesztivál, ( a fesztiválok általában valamilyen ünneplés, ill, valami megünneplése nagyfeneket kerítve annak)
  kis hírveréssel, s aztán meg majd miskoci ellentétekkel pereskedésekkel, hogy ki , mikor kinek az öletét lopta el..
  Van itt Boszorkányfesztivál, Sörfesztivál 2 is, borfesztivál, Grillfesztivál, Szabadtéri Játékok, ami szintén 1 Fesztivál...
  Szeged tele van Fesztiválokkal, kapkodjuk a fejünket, hogy ki és miért fesztiváloz,
  jaj, ki ne felejtsem, a Szakszervezeti Néptáncfesztivált ,

  ..... most mi is van? Kocsonya???,. aztán Pacal, aztán Paprika, aztán..........”
 • 5. 44-es 2008. február 03. 18:47
  „karácsony tájéki eledel a kocsonya, most meg már itt a karnevál, fánk időszak van nem kocsonya.milyen időzítés ez?”
 • 4. teflon 2008. február 03. 16:29
  „Be kéne már fejezni ezt a buta fesztiválozást...ezek csak különböző fedőnekvek arra, hogy még több sört/port szeszesitalt adhassanak el. A kocsonya meg maradjon a spájzban...”
 • 3. El Nyomottka 2008. február 03. 15:25
  „A Brothers sztékház kocsonyája finom volt és csak 490 Ft. Kürtőskalácsot is vettünk 390 Ft-ért...

  A "fesztivál" egyébként majdnem olyan igénytelen volt, mint a DM újseggírója, de egy programnak azért jó. Nézzetek ki! :-)”
 • 2. ???? 2008. február 03. 12:48
  „Ja ! 490 a Brothers Steakhousenál! Ki volt az a béna újságíró, aki mindössze két!!! pavilonnál nem bírta normálisan lejegyezni az árakat??? Nem elég ennek a szerncsétlen fesztiválnak, hogy alig vannak rajta, miért kell még 790-es árat leírni egy adagért, amikor 490-ért is lehet venni????”
 • 1. walaki 2008. február 03. 11:51
  „Mi péteken 18 óra körül jártunk az U pavilonban. A bejárattól jobbra vásároltunk 490 forintért egy adag kocsonyát és NAGYON FINOM volt! Kissé gyanakodva fogadtuk - mert az egy szegedi multinál vásárolt, teljesen vízízű emléke még nyomasztott, - de ez megérte az árát!
  Még ma is kimegyünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága mulatság lehet a bálozás

Szeged - Nem olcsó mulatság a bálozás, akár három báli belépő árát is felemésztheti ünnepi… Tovább olvasom