Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Négy tonna ecetes paprikát semmisítenek meg

Négy tonna ismeretlen eredetű savanyított paprikát semmisítenek meg ma Hódmezővásárhelyen. Az élelmiszert nemrégiben találták egy öttömösi telepen a megyei élelmiszer-ellenőrzési állomás munkatársai. A vállalkozásnak további 89 tonna termékkel kell elszámolnia január 3-áig.
Négy tonna paprikát kobozott el tegnap a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás attól a Pest megyei székhelyű kft.-től, amelynek öttömösi telephelyén még karácsony előtt illegálisan működő élelmiszert feldolgozó, tároló és csomagoló üzemet fedezett fel. A cég képviselője tegnap a tételes helyszíni szemlén nem tudta igazolni az élelmiszer eredetét, ezért a paprikával töltött hordókat ma a vásárhelyi ATEV-telepre szállítják – komposztálásra.

Az ellenőrök tegnap megállapították: az utolsó vizsgálat óta – amikor is közel 93 tonnányi befőttre és savanyúságra bukkantak – a tulajdonos nem vitt el semmit, csak a gépeket rakatta egy helyre és dolgozóival elmosatta az edényeket. A tulajdonos továbbra is tagadta, hogy élelmiszer előállítással foglalkozott, csak a tárolást ismerte el.
Az ellenőrök az öttömösi telepen talált további 89 tonna növényi eredetű élelmiszer származásáról is kérték a bizonylatokat. A vállalkozó olyan számlákat mutatott, amelyekkel azt próbálta igazolni, hogy 73 tonna élelmiszer egy Csongrád megyei előállítótól származik.

– Nem találtunk egyetlen üvegen és hordón sem olyan jelölést, ami másik gyártóra utalna. Ezért hamarosan felkeressük a megemlített vállalkozást is, mert kíváncsiak vagyunk: miért adta el a terméket olyan kft.-nek, amely nem rendelkezik e tevékenységi körben engedéllyel – mondta Szigeti Sándor megyei főállatorvos. A Pest megyei cég ugyanis nem regisztráltatta magát a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Állomáson, csak az öttömösi önkormányzattól kapott göngyöleg tárolási engedélye van.

A cég képviselője a maradék, közel 16 tonna élelmiszerről azt állította: a Dunakiliti konzervgyárból vásárolta. A számlákat azonban nem tudta bemutatni, mert a kft. könyvelője és a gyár illetékese – elmondása szerint – szabadságon van. Az élelmiszer-ellenőrzési szolgálat január 3-áig haladékot adott az okmányok bemutatására, de addig is a 89 tonna terméket zárolta és elrendelte a telephely rendőri megfigyelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ruhát kap a régi Hági

Legkésőbb márciusig fel kell újítani a Hágit – az önkormányzat döntése értelmében. A leromlott… Tovább olvasom