Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Négymillió forintért állt az alku a tévés vetélkedőn

Több mint négymillió forinttal távozott az Áll az alku című televíziós vetélkedőből a szegedi Kovács Erzsébet (képünkön). Nyolcmilliót is nyerhetett volna – ám segítője rossz tanácsot adott.
A TV 2 Áll az alku című legutóbbi műsorában a szegedi Kovács Erzsébetnek szoríthattak a nézők, aki végül négy és fél millió forintot nyert.

Az asszony eredetileg egy reklámfilmbe jelentkezett szereplőnek, amit Szegeden forgattak. Itt találkozott Gundel Takács Gáborral, akiről annyit tudott: valamilyen vetélkedőt vezet. – Adtam egy esélyt magamnak és odamentem hozzá, s megkérdeztem, hogy lehet bekerülni a műsorába – meséli Erzsébet. A műsorvezető elkérte a telefonszámát, majd nem sokkal később felhívták a csatornától: játszhat. – Ekkor néztem meg a tévében először a műsort – mondja az asszony.

A játékról csak jó emlékei vannak: nagyon viccesnek találta a forgatást. A körkérdések után, amikor kiderült, hogy csapata adta a legtöbb helyes választ, elkezdett izgulni. – A legjobb huszonöt játékos között már nagyon ideges voltam, nem is értettem, mit keresek ott, de elhatároztam: végigcsinálom, lesz, ami lesz – meséli Erzsébet, aki a feltett tíz kérdésből hétre tudta a helyes választ. Ez elég volt a döntőbe jutáshoz. Az pedig, hogy előbb nyomja meg a gombot döntőbeli ellenfelénél és így egy biztos ajándékot nyerjen – ekkor már meg sem fordult a fejében.

A táskákat meghatározott szisztéma szerint választotta ki: mivel szokott lottózni, ennek alapján építette fel a taktikáját. Ez olyan jól sikerült, hogy a legnagyobb összegek egészen a játék végéig bent maradtak, amikor is a bank nyolcmillió forintot ajánlott neki, ha megáll. Ekkor ismerőse – akit segítségként vitt magával – azt tanácsolta: menjen tovább. Már bánja, hogy hallgatott rá, ugyanis ezután kiválasztotta a legmagasabb összeget rejtő táskát, így a bank ajánlata visszaugrott négy és fél millióra, amit elfogadott. – Úgy gondoltam, ha még egyszer eljutok egy hasonló jellegű műsorba, ne mondják rólam, hogy ez egy kapzsi ember – indokolja Erzsébet, miért nem játszott tobvább.

A pénz – aminek egy része ugyan elmegy a nyereményadóra – jó helyre került: Erzsébetnek nincs állása és havi harmincezer forintból kellett élnie. Régebben idegenvezetőként járta a világot, de szülei és fia halála véget vetett az utazásoknak. Nem maradt senkije, kilátástalannak érezte életét. Ekkor egy ismerőse javaslatára Amerikába ment dolgozni, ahol hét évig egy családnál élt – segítve őket mindennapjaikban. De visszavágyott Szegedre: minden emlék ide kötötte. Fél éve költözött haza, és kitartóan munkát keres. Ennek érdekében ismét iskolapadba ült: egy fél éves, kereskedelmi végzettséget nyújtó tanfolyamra iratkozott be – záróvizsgái éppen tegnap voltak. Reméli, ez a nyeremény segít neki, hogy a sok tragédia után új életet kezdhessen.

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Grundagend a grundon

Új parkolóhelyeket alakítanak ki Szegeden a belvárosi parkolók zsúfoltságának csökkentésére. A… Tovább olvasom