Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Négyszáz határőr sorsa bizonytalan

Január elsejével a határőrség összeolvad a rendőrséggel a kormány tervei szerint. A határőrség érdekvédelmi szervezetének vezetője szerint a megyében dolgozó határőröknek lesz munkájuk, csak azt nem lehet még tudni, ki milyen munkakörben dolgozik tovább.
– Még csak találgathatunk, konkrétumokról egyelőre nem számolhatunk be a határőrség és a rendőrség összeolvadásával kapcsolatban. Az biztos, hogy jelentős változások előtt áll a határőrség, de a létszámmal kapcsolatos kérdésekről még nem esett szó – mondta Tímár Zoltán, a határőrség országos parancsnokságának kommunikációs osztályvezetője. Csongrád megyében jelenleg közel négyszázan dolgoznak határőrként a négy átkelőhelyen. Tímár közölte: a változások a parlament döntése nyomán indulhatnak el, az ezzel kapcsolatos általános vitában feltehetően jövő szerdán hoz döntést az országgyűlés.

Katus Károly, a megyei határőrök érdekvédelmét is ellátó Rendészeti Védegylet elnöke elmondta: hazánk külső határainál biztos, hogy hosszú távon is szükség lesz őrizeti munkára, így valószínűleg a jövőben is lesz munkájuk a megyében dolgozó határőröknek.

– A munka adott, a feladatot el kell látni, de immár valószínűsíthető, hogy személyi kérdésekben, a beosztások megszervezésében megyei munkatársaink tekintetében a megyei rendőr-főkapitánysága fog eljárni január elsejétől. Ezért rendkívüli a bizonytalanság a határőrök körében, hiszen nem mindegy, hogy ki milyen munkakörben és milyen feltételek mellett folytathatja a munkát – foglalta össze Katus Károly.

Megtudtuk: komoly leépítésre a határőrség gazdasági szerveinél, a parancsnokságok hivatalaiban lehet számítani, az irodai munkát végzőknek csupán tizedére lesz szüksége az integráció után felálló rendészeti szervnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A százesztendős Ilona néni, a focirajongó

95 éves koráig rendszeresen maga kapálta kertjét Huszár Józsefné, Ilona néni, mivel azt tartotta:… Tovább olvasom