Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Négyszázmillió forint a régiónak

A civil szervezetek pénzét folyamatosan átutalják, a Csongrád megyeiek szerepeltek legsikeresebben: 154 millió forintot kapnak.
– Jó hír a civilek háza táján, hogy az elnyert működési támogatások kifizetése lendületesen folyik, 267 megkötött szerződésből már 214-nek kifizették a pénzét – tájékoztatott a Nemzeti civil alapprogram Dél-alföldi Regionális Kollégiumának tagja. Bakai Csaba (képünkön) önkormányzati képviselő megjegyezte: mintegy 51 millió forint összegben megtörténtek a kifizetések, ezek az összes igénylés több mint háromnegyedét jelentik.
Lassan lezárulnak a hiánypótlások az elektori bejelentkezéseknél. A rendelkezésre álló adatok szerint úgy tűnik: a Csongrád megyei civil szervezetek kitettek magukért és a vidéki szervezetek között itt jelentkeztek a legtöbben.

Bakai Csaba emlékeztetett, a pályázat utolsó fordulójában Csongrád megye civil szervezetei 154, a békésiek 135, a Bács-Kiskun megyei civilek 110 millió forintot kaptak. A képviselőt a napokban Jagasics Béla, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium főosztályvezetője arról tájékoztatta, hogy az országos tanácsválasztást január 18. és 21. között tartják, a regionális kollégiumi választást pedig várhatóan február 15. és 18. között írják ki. Bakai hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki szavazzon, akár a megkezdett munka folytatását akár a változást támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék a Kerekes családnak

Nyolc héten át tartó Telekosár-játékunk utolsó nyertesét a múlt héten sorsoltuk ki. Az újszentiváni… Tovább olvasom