Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Negyvenmilliós beruházás Deszken

Rácz Jenő adta át tegnap Deszken a negyvenmillió forintból épült új egészségházat. Az egészségügyi miniszter a biztonságosabb és igazságosabb egészségügy megteremtéséről beszélt.
Fotó: Karnok Csaba
Rácz Jenő egészségügyi miniszter adta át tegnap Deszken a község új egészségházát. Az intézmény egy hete már üzemel, ünnepélyes megnyitását azonban a deszki falunapokra időzítették. A miniszter a megnyitón hangsúlyozta: az egészségház felépítése szervesen illeszkedik a kormány által meghatározott programba, melynek célja egy igazságosabb és biztonságosabb egészségügy megteremtése. Ennek alappillére a háziorvosi ellátás. Rácz Jenő hozzátette: az egészségház szimbolikusan megjeleníti azt az elvet, hogy nem csupán a gyógyítással kell foglalkoznunk, hanem a megelőzéssel is.

A márciusban megkezdett beruházás negyvenmillió forintba került, amelynek 75 százalékát az önkormányzat, 25 százalékát dr. Tóth Eszter háziorvos finanszírozta. Az önkormányzat a doktornő által befizetett 10 millió forintot két év múlva kezdi visszafizetni, így 15-16 év múlva a település lesz az egyetlen tulajdonosa az egészségháznak – mondta el Simicz József, Deszk polgármestere.

Az egészségházzal kapcsolatban Tóth Eszter háziorvos kiemelte: az épület megfelel az uniós előírásoknak, akadálymentesített , a fertőző betegek számára külön várótermet létesítettek és kialakítottak egy olyan helyiséget is, ahol a mentőre váró beteget le tudják fektetni és folyamatos megfigyelés alatt tudják tartani. A Deszken négy és fél éve praktizáló doktornő és páciensei is elégedettek az egészségházzal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olajünnep Algyőn

Az algyői szénhidrogénmező 40 éves jubileuma alkalmából rendeznek ma ünnepséget Algyőn, amelyen… Tovább olvasom