Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

''Nehéz évünk volt'' - Szőke Barnabás

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve?
Szőke Barnabást a tévé belseje érdekli, nem a műsor Fotó: Karnok Csaba
„Három napig egyfolytában nézték az emberek a tévét, ezért az ünnepek alatt sok olyan hiba előfordul, ami máskor nem jelentkezne. Az idén nem akadt sok munkám. Egyre kevesebb tévét javíttatnak az emberek, mert mára fogyóeszközzé vált a televízió. Én meg egyáltalán nem is nézek tévét, kizárólag a belseje érdekel, nem a műsora. A reggeli mellett elolvasom a Délmagyarországot, abból tájékozódom.

Óévi fogadalmat nem tettem, újévit sem fogok. Úgy látom, ha betervezek valamit, nem úgy sikerül. Mindenesetre szeretnék megint Erdélybe kirándulni, és az utazást arra is felhasználnám, hogy – az ideihez hasonlóan – segítséget vigyek az árvíz sújtotta településekre: Farkaslakára, Székelyudvarhelyre. Szóval az elmúlt esztendőt szakmai szempontból gyengébbnek értékelem, az egészségemet pedig változónak. Ha nem gyötör a hátfájás, jól érzem magam. Emelnem persze nem szabad, de a tévéknek megvan a súlyuk. Szőregi házunk kertje feledteti velem a műhelyt és derékfájást; gondozom a szőlőt és gyümölcsöt, nem gondolok a bajaimra.

A család számára is nehéznek bizonyult az év. Két idősebb gyermekem már régóta önálló, a lányom jogász, a fiam vállalkozó. A két kicsit, az ikreket kell még támogatni. Dóri a nővérét követi a jogi pályán, idén felvételizett, de sajnos csak a fizetős képzésre vették fel a szegedi egyetemre. Dávid fiam a Táltos-iskolában végez, színészi pályára készül. Nem csupán szerepelni szeret, a könyvek bűvöletében él. Rettentően büszke voltam a sikerére, amikor december elején elindult a tiszaszigeti kopjafapályázaton, és rendkívül igényes dolgozatával megnyerte a Trianon-versenyt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilónként ezer alatt nem az igazi

Év végén megnő a virslifogyasztási kedvünk. Az áruházak már 130 forint körüli áron is kínálják a… Tovább olvasom