Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Nem a hétfő a hét legrosszabb napja

Utáljuk a hétfőt, mert a hétvége után ismét dolgozni kell. A hétvége pedig? Örök kedvenc. Brit tudósok szerint a szerda a hét legrosszabb napja, erre azonban rácáfoltak az általunk megkérdezett szegediek. A tegnapi szerda egyébként izgalmasabb volt, mint bármelyik – a sok kilences miatt.
Már megint hétfő! – talán ez a világ egyik leggyakrabban elsóhajtott mondata, mert a hétfő az a nap, amit szinte senki nem szeret. A mindig új felfedezésekkel előrukkoló brit kutatók szerint azonban nem a hét első, hanem a harmadik-negyedik napja a legrosszabb. Mert hétfőn még tele vagyunk energiával, de a hét közepére elfáradunk, és szerdán még a hétvége is messzinek tűnik.

– Én úgy vagyok vele, mint mindenki más: utálom a hétfőt, és a péntek a kedvencem – árulta el Vindisch Ferenc. A nyáron Szegedre igazolt vízipólós hozzátette: ő a szerdákat is nagyon szereti, mert akkor délutánonként nincs edzésük. Kedden viszont nagyon erős a reggeli és az esti tréning is. Egy győztes meccs után a szombatnál szebb napot el sem tud képzelni.

Vindisch Ferenc
Vindisch Ferenc
– Nekem bármelyik nap jó lehet, ha jó programom van, például ha találkozom a barátnőimmel, vagy olyasmit kell elintéznem, amit szívesen csinálok – mosolygott Vörösné Séllei Emma. A szegedi Belvárosi mozi igazgatója csütörtökönként például éjszakai fürdőbe jár, amit imád, ezért neki a hét közepe is ugyanolyan jó lehet, mint másnak a hétvége.

Egy numerológus viszont határozottan állította: a szombat a legjobb, mert a hatodik nap a pihenésé, ekkor rendezzük az életünket. Szelektálunk a dolgok között: mivel érdemes foglalkozni a következő héten, és mivel nem. Hétfőn frissek vagyunk, tele lendülettel.

– A számmisztika szerint a kedd, vagyis a második nap a legkritikusabb, mert amit elterveztünk hétfőn, ahhoz kedden tesszük meg az első lépéseket, és kétségeink lehetnek arról, jól döntöttünk-e – magyarázta Marton Gabriella numerológus.

Vörösné Séllei Emma
Vörösné Séllei Emma
A tegnapi nap – brit tudósok ide vagy oda – mágikus erejű lehetett: 2009. 09. 09. volt. Az ilyen együttállások esetén hajlamosak vagyunk hinni a babonákban: kitöltünk például egy lottószelvényt, amin természetesen a kilencest jelöljük be elsőként.

Megkérdeztük a numerológust, hogy jól gondolkodunk-e a szerencse terén. Azt válaszolta: igen, mindenképpen mágikus ereje van, annak ellenére, hogy a kilences szám nem a szerencséről nevezetes a számmisztikában.

– A kilences lezár egy ciklust, utána mindig új következik. Ekkor összegzést végzünk, levonjuk a következtetéseket, legyen szó karrierről vagy magánéletről – magyarázta Marton Gabriella. Azt mondta, a ciklus végén el kell engedni a régi dolgokat, amikkel már nem akarunk foglalkozni, hogy tiszta lappal kezdhessük az új ciklust.

Esküvői őrület a nagyvilágban

Los Angelesben fillérekért, pontosabban 99 centért rendezett esküvői ceremóniát 9 kaliforniai párnak az amerikai „99 centes" tegnap. Az esküvő után a házaspárok 99 dollár 99 centet kaptak. A tegnap 9 font 9 uncia (4330 gramm) súllyal született gyermekeknek 999 dollár 99 centet (190 ezer forint) ajánlott fel az üzletlánc. Bécsben 116-an jelezték házasságkötési szándékukat ezen a napon (máskor átlagosan 17 esküvő esik egy napra).

Olvasóink írták

 • 4. iRon 2009. szeptember 15. 19:26
  „még három évig mindig lesz egy nap amikor erröl lehet irni, csak vigyázzon az újságírónő, hogy más le ne csapjon rá :) arrivaderci”
 • 3. IVY 2009. szeptember 15. 10:08
  „Vasárnap a legsz.rabb nap! Főleg a délután. Másnap meló van, azért.”
 • 2. Zsoltee0716 2009. szeptember 11. 12:35
  „Háát szerintem a hétfő, Kedd Szerda elviselhető! Nálam a csütörtök péntek amikor már nagyon fáradt vok és nem sok kedvem van dolgozni! Most is hamarosan kezdődik a délutános műszak!”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 10. 22:39
  „Na végre! Egy komoly cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrisfákat rongáltak meg Rókuson

Rongálásnak minősül a díszfák terméseinek begyűjtése, amit jelenteni kell a hatóságoknak. Tovább olvasom