Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Nem csak kaptak, adhattak is

Idén is boldog, meghitt karácsonyt szereztek a szegedi Lions Klub tagjai az Árpád Gyermekotthon állami gondozott lakóinak.
Idén is boldog, meghitt karácsonyt szereztek a szegedi Lions Klub tagjai az Árpád Gyermekotthon állami gondozott lakóinak. Ahogy Dancsik Zoltán elnöktől megtudtuk, az oroszlános ajándékozás elsősorban személyességében különbözött más jótékonysági akcióktól: az intézetis fiúk-lányok 12-12 ezer forinttal a zsebükben, mint mindenki más, az üzleteket járva választhatták ki, mit szeretnének kapni karácsonyra, ám ezeket nem kaphattak meg azonnal. Lions-családok vették kezelésbe a megvásárolt ajándékokat, amelyeket szépen, névre szólóan összeraktak, becsomagoltak. Ezeket csempészték az Árpád Gyermekotthon karácsonyfája alá. Harminckettőt.

Az intézetis gyerekek vásárlásaiból kiderült, a kapott pénz egy részét igen sokan nem is magukra, hanem hozzátartozóikra, testvérükre, barátjukra, barátnőjükre költötték. Vagyis tapasztalhatták azt is, hogy adni legalább akkora öröm, mint kapni. A Lions Klub tagjai közül igen sokan vettek részt az Árpád Gyermekotthon karácsonyi ünnepségén, s együtt örültek az intézet lakóival, akik kedves műsorral, karácsonyi énekekkel, versekkel köszönték meg az ajándékokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárgabarackbefőtt a hosszú nyakúba

Ószereseknél is vásárolhatunk karácsonyi ajándékot a hét végén a Dóm téren, a kézművessátrak mögött.… Tovább olvasom