Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Nem csak szálloda épül: mintagazdaságot terveznek Mórahalomra

Mórahalom - Egészségturizmusra és egy egyedülálló élelmiszeripari programra épít az elkövetkező 5 évben Mórahalom. A Szeged melletti kisvárosban a négycsillagos mellé 3 csillagos szálloda is épül.
– Szilveszterre már szeretnénk programokat hirdetni – mondta tegnap az épülőfélben lévő mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel bejáratánál Berta Zsolt. A beruházó Móra-Art Kulturális Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az áprilisban indult építkezést még az év vége előtt befejezik. – A felmérések azt mutatják, szükség van egy panziónál komolyabb, de a négycsillagos szállodánál egyszerűbb szállásra. Ezért döntöttünk háromcsillagos, egészségturizmusra támaszkodó hotel építése mellett – folytatta az ügyvezető. Berta Zsolt elmondta, a 710 millió forintból elkészülő, 29 szobás, 64 férőhelyes gyógyszálló közvetlen átjáróval kapcsolódik a fürdőhöz, de saját gyógymedencét is kap. A hotel az egykori polgármesteri hivatal helyére épült.

A készülő háromcsillagos szálló saját gyógymedencét is kap.A szerző felvétele
A készülő háromcsillagos szálló saját gyógymedencét is kap. A szerző felvétele

Mórahalom nem csak a turizmus fejlesztésében gondolkodik – mondta a szállodaépítés kapcsán Nógrádi Zoltán. Az immár hatodik alkalommal megválasztott településvezető a következő 5 év feladatának nevezte egy élelmiszeripari program elindítását. – Integráljuk az alapanyag-termelést, a feldolgozást és az értékesítést. Ezt már elkezdtük a fűszerpaprikával, köszönhetően annak, hogy a Kotányi évente 800 tonna paprikát vásárol a térségből.

A négycsillagos mellé 3 csillagos szálloda is épül.
A négycsillagos mellé 3 csillagos szálloda is épül.

A modell nem más, mint a fair trade, azaz a kereskedelmi haszon egy része visszakerül a feldolgozóhoz és a termelőhöz. Így tudunk nyereségesen a piacon maradni – mondta Nógrádi Zoltán. Megjegyezte, a gazdaságfejlesztés mellett további fürdőfejlesztésben is gondolkodnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érkeznek a világháborús relikviák az üllési kiállításra

A tárgyi emlékekből kiállítást, a későbbiekben az Alkotóház padlásán emlékhely kialakítását tervezik. Tovább olvasom