Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem engedte fel a buszra a kísérőt a sofőr

Szeged - Nem engedte a 64-es busz sofőrje, hogy egy látássérült szegedi hajléktalan utas kísérője felszálljon a buszra. A DAKK kivizsgálta az esetet, és figyelmeztette a buszvezetőt. A múlt héten azért kért elnézést a társaság, mert az egyik sofőr a kánikulában nem vette fel a megállóban várakozó kismamát.
A Magyar Államkincstár által kiállított, ingyenes utazásra jogosító kártyája van, a 64-es busz sofőrje mégsem engedte kísérőjét felszállni – ezzel a panasszal kereste meg szerkesztőségünket egy hajléktalan, gyengén látó szegedi férfi. Azt mondta: múlt héten hétfőn történt az eset, a repülőtérről akart a városba jutni.

– Azt mondta a sofőr, hogy én utazhatok, de mivel szerinte nekem semmi bajom, így kísérő nem jöhet velem, nincs joga ingyen utazni – panaszolta a férfi. Hozzátette: az eset már többször is előfordult ennél a sofőrnél. A buszvezető pár nappal korábban is szóvá tette a helyzetet, rendőrrel fenyegette, majd leszállította a kísérőt. Hétfőn már fel sem engedte a buszra. A jármű vezetője közölte vele, hogy amíg ő azon az útvonalon lesz, addig a látássérült férfi kísérőt nem vihet fel – tette hozzá a panaszos.

– Felháborítónak tartom, hogy felülbírálja az érvényes orvosi papírjaimat. Ezek feljogosítanak arra, hogy egy személy utazzon velem a tömegközlekedési eszközökön kísérőként – mondta el lapunknak a sértett utas, aki az eset után írásban benyújtotta panaszát a Dél-alföldi Közlekedési Központhoz.

A DAKK Zrt.-t lapunk is megkereste. A társaság tájékoztatása szerint kivizsgálták az ügyet, és megállapították: az autóbusz-vezető tévesen értelmezte a MÁK-kártyával történő utazás feltételeit, főként a kísérőre vonatkozóan. A buszvezetőt figyelmeztették, és utasították a szabályok körültekintő, pontos betartására. Ugyanígy jártak el azzal a másik szegedi buszvezetővel szemben is, akiről a múlt héten megírtuk: nem állt meg a megállóban, és nem vette fel az ott várakozó, egyébként orvosi vizsgálatra igyekvő kismamát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasította a törvényszék Bartháék kérdéseit

A Szegedi Törvényszék is elutasította a Tisza Lajos Közéleti Egyesület népszavazási kezdeményezésének 4 kérdését. Tovább olvasom