Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem ette meg a kutya a telet

Szeged - Tavasz lett. Honnan tudja ezt például, kollégánk, Szív Ernő? Csak a hőmérsékletből, az ég színéből, a felhők lágyabb vonulásából, vagy abból, hogy a nők viselkedése megváltozik, sérülékenyebbek, komolyabbak lesznek, miközben, milyen furcsa, többet is nevetnek?

Tavasz lett. Honnan tudja ezt például, kollégánk, Szív Ernő? Csak a hőmérsékletből, az ég színéből, a felhők lágyabb vonulásából, vagy abból, hogy a nők viselkedése megváltozik, sérülékenyebbek, komolyabbak lesznek, miközben, milyen furcsa, többet is nevetnek? Ő feleli: minden sietni kezd velünk. Siet a fogmosás, a szerelmeskedés, és sajnos siet a tavasz is. Vagy, ahogy másik kollégánk fogalmaz: a kabátból hirtelen kinő a lányok lába?

Fotó: Frank Yvette

Gyanús lehet az is, hogy csukafogási tilalom van. Vagy, hogy metszenek és szemetet szüretelnek a környezetgazdák. A korai tavaszban százan fésülik össze az őszi avart a másfélszáz kilométernyi útról és a kétszázhetven hektárnyi zöld Szegedről.

Jelnek vehetjük a meteorológusok adatait is, miszerint keddig biztosan tavasz lesz. Fagyos hajnalok után hétfőn még csúcsdöntő 16-18 fok is ránk köszönthet. Ha már tavasz van, akkor a langyos napsütésre jön eső is, úgy egy hét múlva. Szív kolléga iszonyatos különbségeket tár fel erre vonatkozólag: eső előtt egy nő ölelése mit sem ér, eső közben keveset, valamennyit, de ha elállt az égi víz, mindent. Ezt szerinte tudni lehet.
A tél azonban – a nagytapasztalatú meteorológus szerint – visszarúg, mert a tél az már csak ilyen. Az előrejelzései a kemény december, a szelíd január és a lágy február után hűvösebb és csapadékos márciust mutatnak a távolban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elölről kezdődik a Kumbor-per

Szeged - Pénteken újrakezdődik Kumbor Tibor, az egykori szegedi sztárnyomozó és társai elleni… Tovább olvasom