Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Nem félnek a törzsvendégek

Több mint egy hete záratta be a Hóbiárt bisztrót az ÁNTSZ, mert súlyos higiéniai problémákra bukkantak egy ellenőrzésnél. A hétfőtől újra nyitva tartó étterem vendégeitől megtudtuk, nem riasztják őket a felmerült kifogások. Féláron adja minden ételét a Hóbiárt bisztró csütörtökön egész nap, hogy visszacsalogassa az elbizonytalanodott vendégeket.
Tegnap délben nem volt olyan nagy tolongás a Hóbiártban, mint a bezárás előtti napokon. Fotó: Schmidt Andrea
Néhány perccel késtük csak le a déli harangszót tegnap, amikor meglátogattuk a több mint egy hétig zárva tartott Hóbiárt bisztrót. A kényszerszünetet az ÁNTSZ rendelte el az ott talált – később tizenegy oldalon keresztül fejtegetett – hiányosságok és higiéniai kifogások miatt.

A gyomorrontástól való félelem légköre helyett kellemes rántotthús-illat telepedett az ebédjüket fogyasztó vendégekre, akikkel nagyjából félig telt meg az önkiszolgáló étterem. A kanál- és villacsörgés háttérzajában ült le asztalához Varga János, aki látható örömmel kanalazta zöldséglevesét.

– Egész héten otthon főztem: leves helyett teát, másodikra meg rántottát, lecsót, ilyesmit. Három napig egész jól bírtam, hét végén viszont már nagyon vágytam a lányom főztjét – mondta a férfi, aki egy pillanatig sem vette le szemét a tányérjáról. A két éve itt kosztoló Varga szerint ugyanolyan jó az étel, mint a bezárás előtt volt, a konyhai takarítással kapcsolatos problémák pedig nem érdeklik. Mint mondta, ahol tenyérnyi, ízletes bécsi szeleteket adnak, ott nem számít a vendégeknek az ilyen „kukacoskodás".

Csütörtökön féláron

Féláron adja minden ételét a Hóbiárt bisztró csütörtökön egész nap, hogy visszacsalogassa az elbizonytalanodott vendégeket. Brcan Zorán üzletvezető szerint tegnap kevesen voltak az étteremben, amit részben az ügy médianyilvánosságával, részben azzal magyarázott, hogy kevesen tudták: újra megnyílt. Mint mondta, az ÁNTSZ által kifogásolt összes körülményen változtattak. Hogy ez mennyibe került, arról nem beszélt.

– Meglepődtünk, amikor láttuk, hogy bezárt a bisztró, mert mindennap ide járunk. Gyors, praktikus és olcsó – mondta a néhány asztallal arrébb gombával töltött flekkent kaszaboló Fekete András. A több éve itt ebédelő fiatalember már végigette az étlapot, és a pizza kivételével mindent szeret, kedvence a túrógombóc. Kedvese, a gombapörköltet ebédelő Gombos Bernadett szerint volt a bezárásnak előnye is: „Így legalább összeszedik magukat, mielőtt nagyobb fertőzés lenne" – mondta.

– Szerintem sok más helyen is ugyanaz a helyzet, mint ami itt volt a bezárás előtt. Természetes, hogy ahol ennyit főznek, ott kupi van – vallja a harmadéves egyetemista, Vass Csaba a bisztró egy héttel korábbi higiéniai állapotáról. Mint mondta, az a lényeg, hogy jól főznek és nem túl drágán – és ezt a törzsvendégek akkor is tudják, ha a tisztiorvosi szolgálat bezáratja a helyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már működnek a szökőkutak Szegeden

Kilenc szegedi szökőkútból hetet elindítottak május elsején. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. 17… Tovább olvasom