Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Nem fogják zavarni a díjátadót – ígérik

A tüntetés Szegeden folytatódik, de a demonstrálók nem tervezik, hogy megzavarják pénteken az Európa-díj átadását. Apáti Bálint, a Jobbik szegedi elnöke azt mondta: ő el sem megy az ünnepségre.
A kedd éjjeli szegedi tüntetésen elhangzott: vasárnapig folytatódik a demonstráció. Pénteken délután a városháza előtt kapja meg Szeged az Európa-díjat Guy Lengange-tól, az Európa-díj bizottságának elnökétől. A demonstráció szervezőitől azt kérdeztük: tervezik-e, hogy megzavarják a díjátadót.

– Szegedi lokálpatriótaként büszke vagyok a díjra, ezért szeretném, ha a tüntetés nem zavarná az ünnepséget – nyilatkozta Szűts András, egyetemi hallgató. Hozzátette: bár a hétfői megmozdulás szervezői között volt (a keddire már nem hívott embereket), nem irányítója az eseményeknek, csupán „egy a demonstrálók közül". Szűts azt szeretné, ha a tiltakozás továbbra is békésen folyna, ezért hangsúlyozta: bármilyen radikális cselekménytől elhatárolódik.

Apáti Bálint, a Jobbik szegedi elnöke azt mondta: nem készülnek külön a díjátadóra, sőt ő el sem megy az ünnepségre. Arra kéri a jobbikosokat, hogy ők se menjenek, és „ne hagyják magukat provokálni". Apáti hozzátette: mivel az események spontán alakulnak és percről percre változnak, ezért szerinte nem kellene megtartani a szombati ünnepséget.

Oláh János a Fidesz szegedi elnöke, polgármesterjelölt korábban úgy nyilatkozott: a demokrácia megcsúfolása, hogy Botka László polgármester kampánycsendet kér az ünnepség idejére, hiszen az ő számára mindez kampányesemény is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szégyenfoltok a szegedi József Attila sugárúton

A belváros szívébe vezető József Attila sugárúton több elhanyagolt telek évek óta kilóg rendezett… Tovább olvasom