Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nem giccs: retró - Csepregi Éva a JATE-klubban

Giccspartira hívták, mégis inkább a retrót hozta magával Csepregi Éva (képünkön) hétfőn éjjel a szegedi JATE-klubba. A koncert előtt állította: a Jojót már nem énekli a fellépéseken, Nagy Feró fricskája miatt. A szegedi bulit mégis ezzel a számmal zárta.
Csepregi Éva volt hétfőn a JATE-klub Giccsparti című rendezvényének vendége. Az énekesnő éjfélkor lépett színpadra, előtte arról faggattuk, mi az összefüggés a giccs és a Neoton között.
– Eléggé objektív dolog, hogy mi számít giccsnek – jelentette ki az énekesnő. – Én a Neotont nem tartom annak, bár ha sokan azt gondolják róla, akkor valószínűleg nekik van igazuk. Nem én vagyok hivatott ezt eldönteni. De azért majd megkérdezem a szervezőket, hogy mi volt a céljuk a címadással.

A giccset láthatólag a vendégek sem tartották magukra nézve kötelezőnek, csak kevesen viseltek színes műanyag csatokat vagy feltűnő nyakkendőt. Sokaknak inkább a retró jutott eszükbe Csepregi Éváról, s az énekesnő ezt nem is bánta. Elsősorban régi Neoton-dalokat hozott, de a fellépés előtt közölte, hogy a Társasjátékot és a Jojót nem énekli el, bárhogy is kéri a közönség – legfeljebb nagyon indokolt esetben, ha látja rajtuk, hogy tényleg nagyon szeretnék.

– Ahogy egyre felnőttebb az ember, próbálja azokat a dolgokat kihagyni, amelyek nem illenek hozzá – fogalmazott. Hozzátette: a Jojót Nagy Feró fricskája miatt vette le repertoárjáról, ugyanis a dalt az énekes frivol szöveggel adta elő.

Jótékonykodás

Csepregi Éva nemcsak énekel és színpadon játszik, hanem – akárcsak sok más közszereplő – alapítványi munkát is végez. A Fényszóró Alapítvány elnöke, amely értelmileg sérült gyermekeket támogat. „Valószínűleg régen a politikusfeleségeknek nem volt jobb dolguk, ezért kezdték ők a jótékonykodást" – indokolta, miért hagyományosan női szerep hasonló szervezetekben dolgozni.

Nem unalmas a régi dalokat játszani? – kérdeztük. Csepregi Éva szerint a közönség ezekre kíváncsi. A megújulás azért számára is kötelező, ezért új lemezt tervez. Egyelőre csak néhány dal és a témakör körvonalazódott: például a szeretet. Ugyanakkor megjegyezte: a lemezeladás Magyarországon visszaesett, és a poppiac is átalakulóban van. Szerinte az amatőr zenészek akkor tűnhetnek ki, ha dallamos, a színpadon könnyen reprodukálható rockzenét játszanak, és eltalálják a magyar közönség ízlését. A Megasztár sokakat háttérbe szoríthat – elsősorban azokat, akik nem ezen a módon szeretnék megmutatni magukat. Ő a Bonbont, a Groovehouse-t és a már feloszlott TNT-t tartja jó csapatnak.

Hogy a közönség valóban a régi Neoton-számokra kíváncsi-e, ez hamar kiderült hétfő éjjel. A szegediek még a szövegre is jól emlékeztek olyan számok esetében, mint a 220 felett, vagy a Don Quijote. Bebizonyították vendégszeretetüket is, a színpadra egymás után nyújtották a söröskorsókat, amiket az énekesnő mosolyogva utasított vissza. A sokadik visszatapsolás után Csepregi Éva úgy döntött: ez már indokolt eset, ezért a fellépést a Jojó című számmal fejezte be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalokat várnak önkéntes munkára

Március 20-áig ajánlhatnak munkát a szociális, kulturális és egészségügyi intézmények, közhasznú… Tovább olvasom