Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem kapták meg a fizetésüket a diákok

Akár több ezer is lehet azoknak a diákoknak a száma, akik feltételezhetően a Szegeden letartóztatott szocialista politikus cége utáni nyomozás miatt nem kapták meg a májusi bérüket. Az elkeseredett diákok a közösségi oldalon szervezik, hogy akár feljelentést is tesznek a rendőrségen.
A múlt hét elejéig kellett volna megkapniuk a májusi béreiket azoknak a diákmunkásoknak, akik egy iskolaszövetkezeten keresztül az Operátor Zrt. közvetítésével multiknál dolgoztak. Az érdeklődőket többször szerverhibára hivatkozva kérték türelemre, majd szombaton a közösségi oldalon jelent meg egy közlemény, amiben a cég számlájának sajtóhírek miatti zárolását okolták azért, hogy nem tudják kifizetni a multik által a Humán Operátor Zrt.-nek már átutalt összegeket.

Múlt csütörtökön döntött a Szegedi Törvényszék Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista politikus és társai előzetes letartóztatásáról, mert őket költségvetési csalással gyanúsítják, ebben az ügyben folyik nyomozás.

– A májusi hónapban 140 ezer forinttal károsítottak meg – írja egy lány a közösségi oldalon a károsultak számára létrehozott csoportban. A hozzászólásokból az derül ki, hogy többségükben 60–160 ezer forint bért vártak májusi munkájukért, amit most nem kaptak meg. Akadnak olyanok is, akik a fizetésüket ugyan megkapták, de valamennyivel kevesebbet, mint amennyi járt volna a szerződés szerint.

Többeket az bosszant, hogy a múlt héten kezdtek volna dolgozni, de amint megjelentek a Humán Operátor Zrt.-vel kapcsolatos hírek, akkor közvetlen munkáltatóiktól kértek volna garanciát a bérük kifizetésére, de mivel ezt nem kapták meg, másnap nem mentek már dolgozni.

Közben a zrt. kiadott egy közleményt, amelyben kifejtik, hogy a cég igazgatósága értetlenül áll az elmúlt napokban a társasággal és az igazgatóság elnökével, Czeglédy Csabával kapcsolatban történtek előtt. Azt is írják, hogy az adóhatóság az elmúlt években folyamatosan ellenőrizte a vállalkozást, de egyszer sem marasztalták el őket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad a fogorvosnak

Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad a fogorvosnak
Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért, ha csak így tudja fönntartani a működést az illető - ez a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi szervezetének véleménye az esetről, amelyet cikkünk nyomán az egészségbiztosítás vizsgál. Tovább olvasom