Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Nem kell fizetnie Ásotthalomnak

Elengedi Ásotthalom 15 millió forintos tartozását a Belügyminisztérium – döntött a tárca vezetője, Lamperth Mónika. A település így elkerülheti a működésképtelenséget.
Nem kell visszafizetnie Ásotthalomnak a Belügyminisztériumtól idén nyáron kapott 15 millió forintos támogatást – tájékoztatta lapunkat Géczi József szocialista országgyűlési képviselő.

Mint korábban megírtuk, a gazdasági nehézségekkel küzdő község húszmillió forint – 5 millió vissza nem térítendő, 15 millió visszatérítendő – rendkívüli támogatást kapott a Belügyminisztériumtól még a forráshiányos települések által beadott önhiki-pályázatok elbírálása előtt. A 15 millió visszafizetési határideje október 31-e volt, de Petró Ferenc polgármester október elején jelezte: nincs miből fizetni, ezért halasztást kérnek. Ha azt nem kapják meg, a falu működésképtelenné válik.

Géczi József elmondta: közbenjárására Lamperth Mónika belügyminiszter hétfőn úgy döntött: nem halasztást ad, hanem elengedi a település 15 millió forintos tartozását. A képviselő hozzátette: javasolni fogja, hogy a település végezzen önátvilágítást, vizsgálja meg, vannak-e még tartalékai. Szerinte ugyanis Ásotthalom nehéz helyzete részben a nem megfelelő gazdálkodás és a rosszul átgondolt fejlesztések következménye.

Ásotthalmon tegnap a képviselő-testület rendes ülést tartott, amelynek szünetében Petró Ferenc lapunknak elmondta: az augusztusihoz képest jobb helyzetben van a település, a csődöt elkerülték. Az ülésen elfogadták a 2006. évi költségvetési koncepciót, amely komoly megszorításokat – bölcsőde- bezárást, létszámleépítést a gondozási központban és a képviselői tiszteletdíjak 50 százalékos csökkentését – tartalmaz. E lépésekre akkor kerül sor, ha a kormány a nem változtat a költségvetés tervezetén. A polgármester hozzátette: Ásotthalom további 25 millió forintra számít az önhiki-pályázatok elbírálása után. Döntés a napokban várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenyilazták a humoristát, de felépült sebéből

A Fekete macska kabaréfesztiválon feltűnt Rácz László humorista betegsége miatt a legváratlanabb… Tovább olvasom