Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem keresik a netes gyógyszereket

Szeged - Februártól egy internetes rendszeren keresztül is rendelhetnek gyógyszert a betegek néhány Csongrád megyei patikából. A szolgáltatással azonban eddig alig éltek, a szakemberek szerint is inkább presztízsemelésre, mint forgalomnövelésre alkalmas ez a kezdeményezés.
Háromnegyed éve működik az a gyógyszerészkamara megbízásából kidolgozott internetes rendszer, amelyen gyógyszert rendelhetnek a patikából a betegek. A www.gyogyszer.hu oldalon elérhető szolgáltatás területi alapú: bejelentkezés után a legközelebbi gyógyszertárakkal léphetnek kapcsolatba a felhasználók.

Mórahalmi optimizmus

– A napokban indult el webáruházunk, amelynek vásárlói között főként a fiatalokra számítunk – mondta el Némethné Engi Etelka. A mórhalmi Ezüstkehely gyógyszertár vezetője szerint gyors sikerre ugyan nem lehet számítani, de a netes gyógyszerrendelés pár éven belül „kiforrja magát", és prosperáló üzletté válik – a fejlettebb európai országokhoz hasonlóan.

Az elmúlt időszakban Csongrád megyében is több patika csatlakozott a kezdeményezéshez. A szegedi Assisi Szent Ferenc gyógyszertár vezetője, Tóth Tamás szerint azonban egyáltalán nem volt érdeklődés a netes gyógyszerrendelés iránt – így más irányban kezdtek fejlesztésbe. Önálló website-ot készítettek, amelyen egy héten belül nem csak vény nélküli medicinákat, de gyógyhatású készítményeket is meg lehet majd rendelni. A csomagokat a gyógyszerészek összekészítik és soron kívül kiszállítják. Megrendelőként főként a fiatalabb, internettel rendelkező és ahhoz értő generációra számítanak.

– Nincs még igazán igény gyógyszer-webáruházra Szegeden. Több költséggel jár, és bonyolultabb működtetni, mint amennyi hasznot hozna – mondta el Mód Péter, a Kabay patika honlapját készítő és ott dolgozó gyógyszerész. Kísérletként ugyan csatlakoztak a kamarai kezdeményezéshez, de nekik is csak egy megrendelőjük volt fél év alatt. Új website-jukon ezért inkább tanácsadásra, akcióik ismertetésére, ingyenes házhoz szállításukra koncentrálnak. Hozzátette: a weblap és az internetes rendelés inkább presztízsnövelésre szolgál, mint a forgalom fokozására.

Az Ortutay utcai Makkosháza gyógyszertár is felkészült honlapján az internetes megrendelésekre. Mivel azonban a szolgáltatás csak néhány napja érhető el, Blum Ferencné patikavezető egyelőre nem tudott tapasztalatairól beszámolni.

Olvasóink írták

  • 1. Markóné Katona Tünde 2007. december 12. 12:57
    „jó napot kivánok,érdeklődni szeretnék van e maguknál gonal-F(75NE).Sajnos Kalocsán nincs,de sürgös lenne a lombikhoz.Legyen szives az árát is meradni.Köszönettel:Markóné Katona Tünde”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar vagy külföldi? Ízek és árak harca a piacon

Szeged - Egyre több külföldi, a hazainál jóval olcsóbb, szebb, ugyanakkor kevésbé jóízű áru jelenik… Tovább olvasom