Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Nem könnyű áttekerni a villanyoszlopok és a korlát között: szűkös a hely bringával a Bertalan hídon

Nem könnyű áttekerni a villanyoszlopok és a korlát között: szűkös a hely bringával a Bertalan hídon
Szeged - Nem egyszerű kerékpárral áttekerni a Bertalan hídon, mivel a korlátokhoz közel vannak villanyoszlopok. A fenntartó szerint a problémát nem lehet megoldani - de kerékpárral amúgy sem lehetne használni a híd járdáját.
Egy szegedi olvasónk kereste meg lapunkat azzal, hogy unokája elesett kerékpárjával a Bertalan hídon, mert a híd két szélén lévő járda korlátaihoz közel lévő villanyoszlopok között nem fért el.

– Gyakran járok erre kerékpárral, és általában kerülgetni kell az oszlopokat a szűkös hely miatt – erősítette meg a helyszínen Szögi István nyugdíjas elektrotechnikus is, hogy a probléma valós. – Egyszer egy kismotoros felhajtott ide, és majdnem összekoccantunk, mert nem fértünk el. Persze motorral egyébként sem szabad itt közlekedni. Egy biciklis is nehezen fér el, nemhogy több – magyarázta Szögi István.

– A hídról lefelé hajtva a legveszélyesebb közlekedni. Ott nagyon kevés hely van még egy biciklinek is, ráadásul ott föl is gyorsul az ember – mondta Sólya Zoltán. – Erre járok dolgozni. Itt nagyon oda kell figyelni, hogy ne történjen baleset. Jó lenne, ha valami megoldás születne a problémára, mert én is fennakadtam már az egyik póznán. Ezenkívül a járda is bukkanókkal teli, gödrök tátongnak rajta, és szlalomozniuk kell a kerékpárosoknak, ha nem akarnak elesni – fejtette ki a szegedi férfi.
Bérdi Józsefné a szűkös útszakaszon gyakran megáll, hogy elengedjen másokat -  a manőverezést tartja legveszélyesebbnek. Fotó: Kuklis István
Bérdi Józsefné a szűkös útszakaszon gyakran megáll, hogy elengedjen másokat - a manőverezést tartja legveszélyesebbnek. Fotó: Kuklis István
– Nehezen lehet elférni, és mindig manővereznem kell, amikor áttekerek a Bertalan hídon – mondta Bérdi Józsefné. – A szűkös útszakaszon megállok, hogy elengedjem az erre sétálókat és biciklizőket, hogy elférjünk – mondta el.

Megkérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy érkezett-e panasz a Bertalan hídról, illetve miként lehet megoldani a problémát.

– A szegedi Bertalan hídon történt kerékpáros baleset kapcsán társaságunkhoz nem érkezett bejelentés. A hídon egyébként csak gyalogosforgalmi létesítmény van – sem kerékpárút, sem kijelölt kerékpársáv nem található rajta. A jelenlegi szélesség nem teszi lehetővé közvilágítási oszlopok áthelyezésével sem a járdán kerékpáros létesítmény kialakítását – reagált megkeresésünkre a Magyar Közút kommunikációs osztálya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma estétől újra használható a Szabadkai úti vasúti átjáró

Ma estétől újra használható a Szabadkai úti vasúti átjáró
Több mint egy hét után ma 18 órakor megnyitották a forgalom előtt a még múlt hét kedden lezárt… Tovább olvasom