Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Nem lesz ingyenes parkolója a véradónak

Nem kap kizárólagos várakozóhelyet a véradóállomás –erre az építkezés befejezése után már nincs lehetőség. Aki tehát vért szeretne adni, annak továbbra is vadásznia kell a parkolóhelyet a környéken, majd meg kell váltania a parkolószelvényt.
Ha már segíteni jönnek hozzájuk az emberek, legalább ne kerüljön pénzükbe. Nagyjából ez volt az elv, ami alapján a szegedi vérellátó központ kérelemmel fordult az önkormányzathoz: jelöljön ki parkolót az épület előtt, amelyet kizárólag a véradásra érkezők használhatnak. Az intézmény március közepén költözött át újépítésű, saját ingatlanába.

A Honvéd téren azonban még a korábbinál is nehezebben lehet parkolni: míg a klinikakert környéke ugyan szintén fizetős övezet, több tucatnyi parkolóhely állt ott a véradók rendelkezésére. Az új épület azonban a város egyik legzsúfoltabb részén van, ahol üres helyet csak nagy szerencsével lehet találni. Ezért az ünnepélyes épületavatáson Szekeres Veronika regionális igazgató arra kérte Solymos László alpolgármestert: a város segítse őket azzal, hogy a véradók ingyenesen parkolhassanak az épület előtt.

Parkolójegyért sem könnyű parkolót találni a véradóállomás új épülete előtt. Fotó: Frank Yvette
Parkolójegyért sem könnyű parkolót találni a véradóállomás új épülete előtt. Fotó: Frank Yvette

A napokban megkérdeztük Molnár László városüzemeltetési irodavezetőt, hogy áll a véradóállomás parkolójának ügye. Mint elmondta, valóban beadtak egy erre vonatkozó kérelmet, kizárólagos várakozóhelyet azonban csak akkor lehet biztosítani, ha telken belül nem létesíthető parkoló. Ebben az esetben még az építkezés során meg kell váltani a parkolóhelyet. – A véradóállomás építési engedélyében az szerepel, hogy a működés biztosítása érdekében 12 várakozóhelyet létesítettek az udvarban. Éppen ezért külön külső parkolót már nem tudunk biztosítani – mondta el az irodavezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négylábúak vették be a Ligetet

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Tappancs Állatfesztivált az újszegedi Ligetben vasárnap. Nézze meg képgalériánkat! Tovább olvasom