Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Nem lesz iskolai szünet

Szeged - Megkavarta a szülőket és a diákokat egy fideszes politikus tegnapi bejelentése: a gázhelyzet miatt 3 napos szünetet rendelnek el a megyei önkormányzatok iskoláiban. Este közölte a kormányszóvivői iroda, hogy az önkormányzatok a gázvitára hivatkozva nem rendelhetnek el szünetet. Szegeden nem voltak ilyen tervek, a Csongrád megyei önkormányzat azt mondta: ma dönt.
Hétfőtől háromnapos szünetet rendelnek el 18 megyében az önkormányzatok által fenntartott középiskolákban a gázkrízis miatt – jelentette be tegnap Ódor Ferenc (Fidesz), a Megyei Önkormányzatok Szövetségének (MÖOSZ) elnöke Budapesten. Az intézkedéssel 18 megye vezetője teljes mértékben egyetértett, egyedül Heves megye önkormányzati vezetőjét nem tudták elérni – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Merczel József, a Heves megyei önkormányzat szocialista elnökhelyettese cáfolta, hogy elérhetetlen, és az MTI-nek elmondta, egyelőre tanulmányozzák annak a lehetőségét, hogy iskolaszünetet rendeljenek el. Ugyanezt válaszolta érdeklődésünkre a Csongrád megyei önkormányzat sajtóreferense, Poór Csaba, aki szerint a kérdést ebben a megyében ma döntik el. (A 19 megyegyűlés közül csak Hevesben van szocialista vezetés.)

A 3 napos iskolaszünetről szóló hír tegnap délutáni felröppenése után Szegeden is sokan érdeklődtek: kell iskolába menni hétfőn, vagy sem. Solymos László alpolgármester kérdésünkre azt mondta, a jelenlegi helyzet nem indokol iskolaszünetet, bíznak benne, hogy a gázválság gyorsan véget ér.

Nem rendelhetnek el rendkívüli iskolai szünetet a hatályos előírások szerint a megyei önkormányzatok a gázvitára hivatkozva – közölte a kormányszóvivői iroda tegnap este. A közoktatásról szóló törvény rendkívüli iskolai szünet elrendelését ugyanis csak akkor teszi lehetővé, ha nem lehetséges az intézmények működtetése – jelenleg pedig ilyen helyzet nincs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombat: szabadnap

Szeged - Bár a legtöbb munkahelyen szombaton nem dolgoznak, a szegedi egészségügyi szakellátásban az… Tovább olvasom