Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Nem lesz sztrájk az SZKT-nál

A tegnap folytatott és be is fejezett bérvitában megállapodás született az érdekképviseletek és az SZKT vezetése között – nem lesz ma sztrájk Szegeden.
Elfogadta az SZKT vezetésének béremelési ajánlatát tegnap a szegedi közlekedési társaság munkástanácsának vezetője, vagyis nem lesz ma sztrájk Szegeden.

Még a múlt pénteki kétórás figyelmeztető sztrájk után – amelyből egyébként semmit nem érzékeltek a szegedi villamosokon és trolikon közlekedők – egész napos munkabeszüntetést helyezett kilátásba mára Kiss Gábor, a munkástanács elnöke. A tegnap folytatott tárgyalásokon azonban megegyezés született: az érdekképviseleti elnök – aki egyébként nem dolgozója az SZKT-nak – elfogadta a társaság vezetésének korábbi ajánlatát, azaz az 5,5 százalékos alapbér- és 2,5 százalékos béren kívüli juttatásemelést.

A cégnél működő összesen három érdekképviselet és a munkáltató közötti bérmegállapodás aláírásáról tegnap este közös nyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkbe. Eszerint „a munkaügyi vita tisztán bérről folyt, és nem feleltek meg a valóságnak azon hírek, melyek szerint a sztrájk kezdeményezésében rossz munkakörülmények is szerepet játszottak volna". A nyilatkozók azt is közölték: a megállapodás semmilyen mértékben se veszélyezteti a Szegedi Közlekedési Társaság gazdálkodását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis pártok szerint a nagyok elvitték előlük a szelvényeket

Hódmezővásárhelyen száll harcba a legtöbb képviselőjelölt az országgyűlési választásokon – a… Tovább olvasom