Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nem marad pácban a Móra-múzeum

Szeged - 39 millió forintra még szüksége lenne a megyei múzeumi szervezetnek, hogy biztonságosan működjön – derült ki a megyei közgyűlésen, amikor az önkormányzat idei évi költségvetését elfogadták.
A megye intézményei közül egyedül a közgyűjtemény jelezte, hogy nem lesz elég a megyétől kapott pénz. A pénzügyi bizottság azt javasolta január 21-én, hogy a jövő évi, azaz a 2011-es költségvetés terhére adjanak 39 milliót az intézménynek. Ezt a megoldást azonban Magyar Anna, a közgyűlés elnöke nem támogatta, és a bizottság javaslata a szavazáskor nem is kapott többséget.

Kérdésünkre, lesz-e mód arra, hogy azt a hiányzó összeget odategyék valahonnan, Magyar Anna elnök azt válaszolta: ahogy változik a megyei önkormányzat költségvetési helyzete, megnézik a lehetőségeket.

– A következő évi költségvetés terhére nem lett volna helyes már most ekkora mértékben kötelezettséget vállalni – indokolta a közgyűlés döntését az elnök. – A megye vezetésének álláspontja szerint ebben a mai tragikus költségvetési helyzetben, a kormányzat folyamatos megszorításai közepette minden intézménynek igyekeznie kell a saját keretein belül maradni.

Olvasóink írták

  • 1. Agyalapi 2010. február 16. 13:47
    „Magyar Anna elnök azt válaszolta: ahogy változik a megyei önkormányzat költségvetési helyzete, megnézik a lehetőségeket.
    Igazi fideszes hozzáállás. Majd jön Orbán és adja a zsét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampánytéma lett a munkahelyteremtés

A munkahelyteremtés – illetve elmaradása – lesz a most kezdődött választási kampány egyik fő témája. Tovább olvasom