Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nem működnek majd a jelzőlámpák

A 2-es villamosvonal építési munkái miatt a jövő héten várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák.
Várhatóan keddtől péntekig a Csáky utcába egyáltalán nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról.

A 2-es villamosvonal kiépítése keretében a jövő hét folyamán kerül sor a jelzőlámpák és átfeszítések tartóoszlopainak cseréjére, illetve kábelépítésre a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő forgalmi változásokra kell számítani a jövő hét folyamán.

Várhatóan hétfőtől szerdáig a Rókusi körút Csáky utcai kereszteződésében nem fognak működni a jelzőlámpák. A kábelezési munkák miatt a tervek szerint július 6-tól 9-ig teljes szélességében lezárásra kerül a Csáky utca torkolata a Rókusi körút felől, ez alatt az időszak alatt a Csáky utcába nem lehet majd behajtani a Rókusi körútról. A Csáky utca a Vértói út irányából a Rókusi körút melletti szervizút felől lesz megközelíthető.

A munkálatok a Rókusi körút Vértói úti kereszteződésében folytatódnak majd.

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz.

További információk: www.ujpalyan.hu

Olvasóink írták

 • 10. Zseboroszlán 2010. július 03. 19:59
  „Az 5-ös troli nyilván megint nem jár majd.Tud erről valaki valamit?”
 • 9. szöszi 2010. július 03. 15:28
  „A Rókusi krt. - Csáky utcai kereszteződésben lévő hamburgeres előtt a tilos táblánál rendszeresen parkolnak az autók!!! Túl lusták beállni a parkolóba! A szervízútra a Csáky utcából, valamint a szervízútról a Csáky utcára sokszor lehetetlen ki- és behajtani az ott szabálytalanul tilosban parkolóktól, miközben a kocsi gazdája meg jóízűt falatozik a hambis teraszán! Most még a lámpák se működnek majd, hurrá!! A Vértói út felőli végét a szervízútnak elterelték egy táblával, csak béketelep felé lehet kihajtani, mert visszábbtették a lámpát a feltúrás miatt, ahelyett hogy a szemben lévő póznára szerelték volna a sutyerákok, amit lát az is aki b.telep felől jön, és kitud hajtani jobbra a körútra az is aki a szervízútról jön! Tulajdonképpen egyik végen sem lehet közlekedni! Most béketelep felé meg kell kerülni a Vértót, és a fekvőrendőrrel teli Ipoly soron kell kihajtani a Csongrádira, megkerülni a Vértót, és vissza a Rókusira! Ekkora barmokat!!! Nem fogok keringeni mint gólyafos a levegőben mikor mennék reggel dolgozni, úgyhogy ha lehet jobbra menni ha nem, én bizony kihajtok, majd dudál a lámpánál álló hogy menjek vagy se!! Amúgy pedig nem ártana rendőrt vagy közterület felügyelőt küldeni a Big Burgerhez rendszeresen!!!! Kint van a megállni tilos tábla persze egy 20 éve benőtt fa alatt, a kutya se látja!!!”
 • 8. Szemif 2010. július 03. 14:56
  „7. Na látod épp ez a jó benne, fogd fel úgy, hogy ajándék :-)))))))”
 • 7. apatfalvifaszagyerek 2010. július 03. 10:32
  „senki sem kérte ezt a villamost.”
 • 6. joy 2010. július 03. 07:54
  „2 helyen tűnik úgy, hogy folyik az építkezés:
  A 2-es villamos vonalán, és a Marson.

  A Bécsi krt-n is állnak, hete senki nem dolgozik, de az épp elkészült Boldogasszony sgt-t sikeresen összebarmolták, és a város felé vezető oldalát le is zárták.
  :o(”
 • 5. klj_54 2010. július 02. 23:34
  „Végre egy környezetbarát megoldás:)”
 • 4. gedeon 2010. július 02. 22:10
  „Kérem a szentjános bogarakat beállítani a jelzőlámpák helyett.”
 • 3. klj_54 2010. július 02. 19:00
  „Minden lámpa okkal van telepítve!
  Akkor érezni majd a hiányát, ha nem működik.”
 • 2. Stn 2010. július 02. 18:37
  „Pont ott már 10 éve is kár, hogy működnek”
 • 1. pandababa 2010. július 02. 18:01
  „Marha jó... :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a forgalom Röszkénél

A forgalomterelésnek köszönhetően sikerült egy óra alá csökkenteni a várakozási időt a Röszke… Tovább olvasom