Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Nem múzeumot, áruházat nyitnak

Július 1-je óta kínai tulajdonban lévő kft. működteti a volt Centrumot, a szegedi Skála Divatáruházat. Az átvett árukészlet kiárusítása immáron egy hónapja tart, hétfőtől azonban már szemrevételezhető az új áru, amelynek csak egy része származik a Távol-Keletről.
Fotó: Schmidt Andrea
Észrevétlenül jön és megy az a kínai házaspár, amelynek kft.-je bérli a szegedi Skála Áruházat, valamint a nevet. A volt Centrum dolgozói azt mondják, a több éve Magyarországon élő nő és férfi – akik kisgyereküket is mindig magukkal hozzák Szegedre – fáradhatatlanul szervez és dolgozik a háttérben. Lapunk megkeresésére sem kívántak nyilatkozni. A házaspár olykor, általában szombaton végiglátogatja a július 1-jével megszerzett három áruházat, a kecskemétit, a pécsit és a szegedit. „Őket legalább látjuk, tudunk velük beszélni, megtanulták a nyelvünket is" – mesélik a dolgozók. Hozzáteszik: a Skála korábbi pénzügyi befektetőjének képviselőivel a három év alatt egyszer sem találkoztak.

Egy hónapja bérli a kínai tulajdonú cég a Skálát, amely a leltár miatt mindössze két napra zárt be – mondja Varga Péterné, az áruház
Skála-közelmúlt

A Skála-lánc pénzügyi befektetői már 2001-ben megváltak a dunaújvárosi áruháztól, két éve pedig eladták az ózdi, a gyöngyösi és a szolnoki árudát – ugyanannak a kínai befektetőnek. Tavaly a székesfehérvári, a győri, a miskolci és az egri következett a sorban, idén júliustól a egyszerre vándorolt kínai kézbe a szegedi, a pécsi és a kecskeméti. Szeptember 1-jétől a debreceni Skála is csatlakozik a többiekhez. Budapesten a Skála Campona és a Luxus került eddig más befektetőhöz, a Skála Divatház Rt. kezében már csak a Metró és a Budai Skála van, de információink szerint csak szeptemberig.  
igazgatója. Most éppen egy héttel meghosszabbították a július eleje óta tartó kiárusítást: még szombatig 50 százalékos árengedménnyel lehet megvásárolni részint a nyári holmikat, részint azt az őszi ruházatot, amelyet a korábbi tulajdonos vásárolt meg előre. Ez a hétvége már a pakolásé, hétfőtől ugyanis az új tulajdonos által forgalmazott árukészlet jelenik meg az áruházban: új nyári holmik éppúgy kaphatók lesznek, mint az őszi kollekciók.

Varga Péterné a kínai tulajdonosok üzletfilozófiájával kapcsolatban azt mondta el, zömmel közepes árfekvésű, importból és magyar beszállítóktól származó darabokat kínálnak majd, és lesznek ennél drágább, márkás cikkek, továbbá olcsóbb, távol-keleti ruhaneműk is. Az igazgató abban bízik, újra a régi „centrumos" hangulat köszön majd vissza, azt a helyet találják majd meg a vásárlók a Tisza Lajos körúton, ahol a család minden tagja fel tud öltözni. A korábbi tulajdonosok a drágább árfekvésű ruházatra építették a Skála-birodalmat, aminek az volt a következménye, hogy sokan csak bejöttek és szétnéztek, de nem vásároltak semmit. Ez nem múzeum lesz, hanem áruház – fogalmazott Varga Péterné. Hozzátette: az áruház túl nagy, Szeged pedig túl kicsi ahhoz, hogy csak a márkás ruhaneműből meg lehessen élni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész utak a belvárosban

A tervek szerint halad a négy útépítőcég Szeged útjain, ám sok esetben meggyűlik a bajuk a hőséggel,… Tovább olvasom