Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem nyomoznak az árverések tisztaságának védelmében

Napok óta telefonon és internetes fórumunkon szólnak hozzá olvasóink ahhoz a cikkhez, amelyet egy APEH-árverés kapcsán írtunk. A riportból az derült ki, hogy általában a jogszabály által engedélyezett legalacsonyabb áron viszi el (a konkrét példában az 1,8 millió forint „becsértékű" autóért 450 ezer forintért) a vagyontárgyat az egyetlen jelentkező. Ezt követően pedig bánatpénzt fizet mindazoknak, akik nem vettek részt a licitálásban.
Még szerdán feltettük kérdéseinket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének, Tuczakov Szilvánának, vajon a rendőrség tervezi-e, hogy lépéseket tesz az árverések tisztaságának védelmében, s hogy hivatalból indít-e eljárást a megtörtént eset miatt.

Ezekre azonban lapzártáig nem kaptunk választ (csütörtöki lapunkban helytelenül írtuk, hogy a kérdésekkel Lukács János rendőrfőkapitányt kerestük meg). A Csongrád Megyei Rendőr-főkaptányság hivatalos válasza tegnap megérkezett. Így hangzik: „A cikk alapján olyan jogsértés nem állapítható meg, mely a rendőrség hatáskörébe tartozó nyomozás megindítását megalapozná."

Ez megegyezik Szántó Ágotának, az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának végrehajtási és felszámolási igazgatóhelyettesének korábbi válaszával is, miszerint nem bűncselekmény az, ami az árverésen történt. Csak akkor számítana annak, ha valakivel szemben erőszakot követnének el, korlátoznák részvételét a licitáláson.

Az önálló bírósági végrehajtók felügyeleti szerve, a végrehajtói kamara nem reagált cikkünkre, Dömötör László, a megyei küldött titkárnőjén keresztül adta értésünkre, hogy nem nyilatkozik. Ugyancsak hiába kerestük Budapesten a végrehajtói kamara elnökét, Krejniker Miklóst, aki titkárnője szerint mobilon nem elérhető, ma viszont a központban elnökségi ülésre várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Halász Miklós

Hatvanesztendős korában váratlanul elhunyt Halász Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró. Lapunk… Tovább olvasom