Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem olcsó mulatság a papírzsebkendő

Sorozatunkban – a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Egy-egy terméket pásztázunk végig Szegeden, tíz üzletben (a kisboltoktól a multikig) nézünk körül. Ezúttal a legolcsóbb százdarabos papír zsebkendő árát szemléztük.
Papír zsebkendőre nemcsak a tél kellős közepén, a tomboló influenzaszezonban van szükségünk, de a moziban is jó hasznát vehetjük, miközben az amerikai álom rózsaszín világában elmerülve hüppögünk. De akkor is jó a zsepi a zsebben, amikor könnyezünk a gyermekünk ballagásán. És akkor még nem is beszéltünk a rendeltetésszerű használatáról: ebbe fújjuk az orrunkat. A pézsét, ahogyan a fiatalos szlengben hívják, egy bő évtizeddel ezelőtt még csak fehér, illatmentes formában vásárolhattuk meg.

Ma már számtalan színben pompázik, kamilla- vagy éppen mentolillatot áraszt, mintásat is beszerezhetünk, sőt külön a gyerekeknek készülő rajzfilmfigurás zsepiket is találni. Ami a boltmustránkat illeti: listánkon a legolcsóbbra Szegeden, az Olajbányász téren akadtunk rá, ahol a százas kiszerelésű, „Mindennap" fantázianevű zsebkendőcsomagért 59 forintot kérnek. Ebben a pakkban közel sem biztos, hogy száznak ötven a fele, hiszen a csomagoláson található felirat szerint plusz-mínusz öt darab zsebkendőt rejthet a zacskó. A legtöbbet a Reál Pont garázsboltban költöttük volna: itt kereken száz forintba kerül a legolcsóbb százas zsebkendő, azaz már nem filléres mulatság a zsepi.

H. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától látogatási tilalom két klinikán

Legalább egy hétig tart az a látogatási tilalom, amit mától rendelt el az influenzajárvány miatt a… Tovább olvasom