Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 32°C Még több cikk.

Nem rohad már a Bogár a Lengyel utcában

Szeged - Több mint egy évig ,,dekkolt" a Juhász Gyula utca sarkánál, a Lengyel utcában a zöld felületen egy jobb sorsra érdemes Volkswagen Bogár. Ráadásul a fizetős zónában volt a padkán.
Nem veszélyezteti a közlekedés biztonságát, nem várakozik tilosban az a zöld területen pusztuló, lejárt forgalmi engedélyű, elszállíthatatlan Volkswagen, amelynek tulajdonosa ellen eljárás indult Szegeden – írtuk nemrégiben (2018. október 4.: Zavartalanul rohad a Bogár).

Több mint egy évig „dekkolt" a Juhász Gyula utca sarkánál, a Lengyel utcában a zöld felületen egy jobb sorsra érdemes Volkswagen Bogár. Ráadásul a fizetős zónában volt a padkán, miközben máig tábla tiltja a megállást, ami a figyelmeztető kiegészítéssel az útpadkára is vonatkozik.

Lejárt forgalmi engedély, tiltott helyen parkolás, közterület-foglalás és zöldterület-rongálás jutott az eszünkbe, meg is kérdeztük a rendőrséget, az SZKT parkolási üzletágát és a szegedi önkormányzat közterület-felügyeletét. Válasz mindenhonnan érkezett – az autó meg maradt. Cikkünk megjelenése után tucatnyi – roncsot hasznosítani, megvásárolni akaró – megkeresés érkezett a szerkesztőségbe, de nem tudtunk segíteni a kapcsolatfelvételben.
Eltűnt a roncs. Nem siette el a tulajdonos. Fotó: Karnok Csaba
Eltűnt a roncs. Nem siette el a tulajdonos. Fotó: Karnok Csaba
November végére az autó eltűnt. Ezúttal azt kérdeztük meg, kinek köszönhető az intézkedés. – Sem a rendőrségtől, sem a közterület-felügyelettől nem kaptunk megbízást a jelzett gépjármű elszállítására, így hatáskör hiányában társaságunk nem jogosult intézkedésre – válaszolta megkeresésünkre Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezető igazgatója.

– A jogszabályi feltételek nem valósultak meg, így a rendőrség a jármű eltávolításában nem vett részt, az elszállítással kapcsolatos szabálysértésről vagy bűncselekményről pedig nem érkezett bejelentés – írta a rendőrség.

– Komoly szerepe volt abban az önkormányzatnak, hogy a roncs elkerült a Lengyel utcából, a szegedi közterület-felügyelet többször intézkedett az ügyben, és a tulajdonos az ismételt felszólítások után elvitte a zöld területen parkoló gépjárművet – írta a polgármesteri hivatal sajtószolgálata.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balla Géza lett az év bortermelője - a Szegeden is ismert borász első határon túliként nyerte el a díjat

Balla Géza lett az év bortermelője - a Szegeden is ismert borász első határon túliként nyerte el a díjat
Balla Gézát választotta az év bortermelőjévé a Magyar Bor Akadémia. A Szegedhez is kötődő… Tovább olvasom