Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Nem sajnálják a tízezreket José Cura szegedi előadására

Szeged - Hétfő óta kaphatók a jegyek az egyedülálló produkcióra: Magyarországon először Szegeden lép fel operaszínpadon a világhírű argentin tenor, José Cura. A belépők nagy részét már telefonos előjegyzéssel lefoglalták. A legolcsóbb 9900, a legdrágább 19 ezer 900 forintba kerül.
– Karácsonyi ajándéknak szánom a jegyeket édesanyámnak. Ő rendszeresen jár operába, ezért biztos vagyok benne, hogy a meglepetéstől meghatódik majd – mondta egy lány a Szegedi Nemzeti Színház jegyirodája előtt, ahol tegnap délelőtt tíz órától kezdték el árusítani a jegyeket José Cura szegedi Otello-előadásaira.

A belépőkhöz borsos áron lehet hozzájutni – a legolcsóbbak a kakasülőn és a harmadik emeleti oldalszékeken 9900 forintosak, legdrágábbak a földszint első nyolc sorában és a páholyokban 19 ezer 900 forintosak. Mégis már az első napon nagy volt az érdeklődés.

Várólista

A Szegedi Nemzeti Színház jegyirodájába a legnagyobb foglalás az Otello című operára eddig egy cégtől érkezett: huszonnégy jegyet igényeltek, mindegyik páholyba szól, vagyis majdnem félmillió forintot fizettek a belépőkért. Megtudtuk, a foglalásokat november 19-éig tartják az irodában, aki addig nem veszi fel a jegyeit, törlik a rendelését és a várakozó listán szereplőknek ajánlják fel.

– Cura Otellójára sokkal hamarabb kezdtük el értékesíteni a jegyeket, mint ahogyan az a többi előadásnál megszokott. Így akár karácsonyi ajándék is lehet a belépő, amelyet eddig interneten és személyesen is foglaltak az érdeklődők. A mai napig mindkét előadásra félháznyit adtunk el. Nemcsak Szegedről, hanem Budapestről és külföldről is jött foglalás – tudtuk meg Árgyelán Andreától, a jegyiroda vezetőjétől. Az igénylők nevét listára írták fel, őket az elmúlt napokban telefonon értesítették. Ennek köszönhetően tegnap délelőtt nem volt nagy tolongás a teátrum melletti irodában. Néhány perces szünetekkel adták egymásnak a kilincset az emberek.

– A megszokottnál is jobban oda kell figyelnünk, hiszen az Otellón kívül a Demjén-koncertre és a bécsi újévi gálára is adunk el jegyeket. Fárasztó lesz ez a néhány hét – mondta két ügyfél között az iroda egyik dolgozója.
A belépőkhöz borsos áron lehet hozzájutni. Fotó: Miskolczi Róbert

Bakos Mihályné tizenhat belépőt fizetett ki egyszerre. – Az egész család nagy operarajongó és az ismerősök jegyét is én hoztam el. Előre lefoglaltuk a belépőket, páholyba és a földszintre is kértünk. Igaz, nem két forintba kerültek az első osztályú helyek, de onnan nézni sokkal varázslatosabb. Nagyon örülök, hogy Cura Szegedre jön, így nem kell Budapestre, vagy külföldre utazni, hogy egy ilyen világhírű sztárt hallhassunk – mondta a szegedi asszony.

Sztárgázsi

Magyarországon először Szegeden lép fel operaszínpadon a világhírű argentin tenor, José Cura. Legutóbb a madridi operában énekelte Otellót, amely az egyik kedvenc szerepe. Hazánkban Bokor Roland menedzseli az énekest, aki a 25. születésnapját nemrég ünnepelt szegedi balett első vezetője volt. A tenor szegedi fellépése kétéves előkészítő munka eredménye – tudtuk meg Nagy Lászlótól, a Szegedi Nemzeti Színház kommunikációs igazgatójától. A sztár gázsijáról is kérdeztük, ezt azonban a szerződés értelmében nem árulhatta el az igazgató. A színház várható bevételéről is szűkszavúan nyilatkozott: – Optimális esetben a bevétel fedezi a fellépés kiadásait – mondta. A különböző internetes fórumokon hónapok óta rebesgetik, hogy a sztár körülbelül 26 millió forintot kap a fellépésekért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóságshow a szegedi Vedresben

Szeged - Hétfőn már az új bútorokat cipelték a diákok a Vedres szakközépiskola felújított… Tovább olvasom