Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Nem szabad a szabadvaros.hu

Szeged - Az SZDSZ-ből kivált szegedi liberális politikusok tevékenységére akarta felhívni a figyelmet ifjabb Szilágyi Árpád, ezért halászta el a Szabad Város Egyesület elől a szabadvaros.hu domainnevet. Az egyesületnek ugyanez volt a célja a honlappal, csak más előjellel. A szabadvarosszeged.hu jutott nekik.
Elhalászta a Szabad Város Egyesület elől a szabadvaros.hu domainnevet a Szegedikum Nonprofit Kft. A szegedi közgyűlés hat liberális képviselője – Bartháné Tóth Mária, Fábián József, Kenyeres Lajos, Kormos Tibor, Nagy Sándor és Virág András – tavaly szeptember 4-én jelentette be, hogy kilép az SZDSZ-ből, és új szervezetet alapít Szabad Város Egyesület néven. A megyei bíróság december elején jegyezte be az egyesületet, így az a jogszabály szerint csak ekkor kezdhette meg a működését.
A domainnevet szeptember 30-án foglalta le a Szegedikum Kft., de a szabadvaros.hu-n azóta sincs semmilyen tartalom.

Nagy Sándor alpolgármester, az egyesület elnöke „pitiáner packázásnak" nevezte a dolgot, bár – tette hozzá – bizonyos mértékben jólesik nekik, hogy egyesek szerint érdemes borsot törni az orruk alá.

– Valóban csak kellemetlenkedni akart? – kérdeztük a Szegedikum Kft. ügyvezetőjét, ifjabb Szilágyi Árpádot.

– Azért védettem le a nevet, hogy megmutassam: azzal, hogy a képviselők kiléptek az SZDSZ-ből, nem lehet meg nem történtté tenni az elmúlt éveket – indokolt Szilágyi. Az volt a terve, hogy amint „ideje engedi", olyan tartalommal tölti fel az oldalt, ami „nem engedi a homályba veszni", hogy az egyesület tagjai korábban SZDSZ-es politikusok voltak. A kérdésre, hogy végül miért nem használja az oldalt, ha már megszerezte, így válaszolt: „nem vagyok vérmes ember". Szilágyi Árpád azt is mondta, hogy ha az egyesület igényt tart rá, a rendelkezésükre bocsátja az oldalt.

Megmutatják

A Szabad Város Egyesület www.szabadvarosszeged.hu néven indította el a honlapját. Ide a képviselők munkájáról, a város közlekedéséről, gazdaságfejlesztésről kerülnek, kerültek fel anyagok. A kérdésre, hogy ez valamilyen előkampány-e az önkormányzati választásokra, Nagy Sándor elmondta: az új egyesületnek meg kell mutatnia magát, hogy az egykori pártjuk szavazói tudjanak a tevékenységükről.

Olvasóink írták

 • 6. barkzso 2010. február 26. 13:56
  „Kik ezek ......? :)”
 • 5. magyarock1 2010. február 10. 15:33
  „Bukott szadeszesz politikus már ne nagyon akarjon semmit,az emberek nem felejtenek.”
 • 4. flexsnake 2010. február 10. 15:08
  „bejegyezhető volt bárki által, előjegyzési joga akkor lehetett volna ha cég név és adott időn belül igényli. Akkor az egyesület neve miatt ők kapják meg. Az ilyen már akartam csak elkéstem dolgok nevetségesek.
  Egyébként a bing.com is magánszemély tulajdona volt aki tudott róla hogy a microsoft fejleszt keresőt aminek ez a neve. Mivel gyors volt , sokat kaszált a későbbi eladásból :D Lehet egyszerűbb lenne nem .hu domaineket regisztrálni, gyorsabb is, olcsóbb is és kényelmessebb is.”
 • 3. Tapasztalt 2010. február 10. 14:02
  „valakiiiii valakííííí netalán hágzalán nemugyanaz? ugyanaz...”
 • 2. valakiiii 2010. február 10. 13:14
  „ugyanaz a párt ugyanaz a cél ugyanazok az emberek.. mi változott? csak menekülnek.... vaj van a fülük mögött..”
 • 1. rozator 2010. február 10. 12:07
  „Piti ember, piti ügyeskedés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött a szenátus a rektorválasztásról

Olvasható a Szegedi Tudományegyetem honlapján a rektori megbízatásra pályázók programja. Tovább olvasom